Alınan bilgiye göre, Erdoğan, 16 Aralık Perşembe günü İstanbul Halkalı"da düzenlenecek törenlerde hazır bulunacak. Erdoğan"ın ilk kez “Kerbela olayının yıldönümü” diğer adıyla Evrensel Aşura Matem Töreni"ne katılarak, Caferiler"e bir jest yapacağı ifade edildi. Kısa adı CAFERİDER olan Caferilik İnancını Tanıtma, Araştırma ve Eğitim Derneği tarafından organize edilen Evrensel Aşura Matem törenine Erdoğan"ın yanı sıra Meclis"te grubu bulunan tüm partilerin temsilcilerinin de davet edildiği öğrenildi.
Erdoğan, 17 Aralık Cuma günü ise Mevlana Celaleddin Rumi"nin ölüm yıldönümü nedeniyle Konya"da Mevlana Kültür Merkezi"nde düzenlenen Şeb-i Arus Töreni"ne katılacak.

Başbakan"a TRT Şeş daveti
Kürtçe yayın yapan TRT Şeş"in Genel Müdürü Fethullah Kırşan da, Erdoğan"ı yakında bir siyasi programa konuk olarak alacaklarını, daha sonra bakanları ekrana çıkaracaklarını söyledi. Kırşan, Doğu ve Güneydoğu"da Kürtçenin farklı ağızları olması nedeniyle TRT Şeş"te kullanılan dilin bazen anlaşılamadığını belirterek, “Artuklu Üniversitesi"nden hocalar elemanlarımıza kurs veriyorlar” dedi.