CHP Lideri Baykal, Başbakan Erdoğan"ın randevusunu reddetmenin uygun olmadığını belirtti, “Ancak bu sürecin parçası olmayız. Metni saklıyorsun, biz senle neyi konuşacağız?” dedi.


CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Tayyip Erdoğan"ın bayramdan sonra isteyeceği randevuya, “Başbakan"ın müraacatını reddetmekten üzüntü duyarım. Böyle bir şey istemem. Başbakan"ın başvurusunu reddetmek uygun değildir. Bunu da gayet iyi biliyorum. Ancak, biz bu sürecin hiçbir şekilde parçası olmayız” sözleriyle kapıyı kapadı. Baykal, basın toplantısında şöyle konuştu:

Amacın modeline herkesi angaje etmek

Metni neden saklıyorsun? Milletten neyi saklıyorsun? Biz o iki defterde yazılanları merak ediyoruz. Öcalan"ın ne istediğini bizden saklayacaksın; kafanda hangi tilkilerin dolaştığını bile bilmeyeceğiz. Durum böyleyken biz seninle ne konuşacağız? Senin amacın kafandaki modele herkesi angaje etmek. Bu samimiyetsiz bir süreçtir.

Gizli oturumu kabul etmiyoruz

TBMM"de gizli oturum yapılmasını doğru bulmuyoruz. Kimden saklanacak bu konular? PKK"dan, İmralı"dan, Kandil"den mi? Bu konular milletten saklanacak. Milletten bu konuların saklanması doğru değildir. Bırakın milleti, partilerden saklıyor. Bu gizli oturumu kabul etmiyoruz. Millete tuzak kurulmasına alet olmayız. Başbakan yanlış yoldadır. Böyle maskaralık olmaz.

Başbakan"ın millet için riske hakkı yok

Başbakan"ın kendisi için alacağı riskler bizi ilgilendirmez. Başbakan millet için risk alıyor, buna hakkı yok. Milletin riske girmesine, milli birliğin riske girmesine yol açıyor. Bundan da en büyük zararı görecek olan, hayatını güvenceye almış olan milyonlarca Kürt kökenli insandır. Milyonlarca Kürt kökenli insan bu tartışma olduğu zaman tedirginliğe girmiştir. Risk alıyormuş. Kendin için istediğin riski al, ama milleti riske sokuyorsun.

Kardeşçe yaşarken nifak sokuldu

Kardeşçe yaşıyoruz, yaşamaya devam edeceğiz. Şimdi nifak sokuldu, fitne sokuldu. Acaba elinde silah olan Kürt kökenli insanların dayattığı istikamete mi gideyim, burada mı kalayım? Ne hakkınız var insanları bu acıya sürüklemeye? O insanlar çok ciddi risk içinde. Kim açtı bunları? Başbakan açtı Başbakan.

Ergenekon"da ıstırap çekenlere selam olsun

CHP"nin 86"ncı kuruluş yıldönümü dolayısıyla Genel Başkan Deniz Baykal ve parti yöneticileri, dün Anıtkabir"i ziyaret etti. Baykal, Anıtkabir Özel Defteri"ne, “Türkiye Cumhuriyeti"ne yönelik tehdit ve tehlikelerin bilincindeyiz. Sana ve Türkiye Cumhuriyeti"ne sahip çıkma azim ve kararlılığı içinde görevimizin başındayız. Türkiye Cumhuriyeti"ni kuran parti olarak, Türkiye Cumhuriyeti"ni koruyup yaşatmak, güçlendirip ileri götürmek temel sorumluluğumuzdur” yazdı. Baykal, parti genel merkezinde düzenlenen "Yargı Bağımsızlığı ve Demokrasi Paneli"nin açılışında yaptığı konuşmada da, Ergenekon davasına değindi, şöyle dedi: “Şimdi Ergenekon"da bu toplumun, bu cumhuriyetin, bu devletin bağımsızlığı, Atatürk ilkeleri için mücadele edip de ıstırap çekmekte olan insanlara da selam olsun diyorum. Onların mücadeleleri de boşa değildir. Onlar da Türkiye"de her dönemde her kuşağın ödediği bedeli bir ölçüde ödeme durumundadırlar, ödüyorlar.”HÜRRİYET