Ankara, salı gecesi kalabalık bir konvoyun başbakanlık konuta girmesiyle hareketlendi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile aynı araçta gelen kişi Hamas'ın siyasi lideri Halid Meşal'di. Erdoğan ile iftar için gelmişti. Sadece o değil, İsrail-Filistin tutuklu takasında, serbest kalan ve Türkiye'ye getirilen 11 Filistinli mahkumdan bazıları da iftar yemeğine katıldı.
Başbakanlık iftara ilişkin hiçbir resmi açıklama yapmadı. Çünkü Meşal'in ziyareti sır gibi saklandı. Üst düzey bir yetkili "kendileri talep etti gelmeyi son ana kadar belli değildi ziyaretin olacağı ayarlamalar yapıldı ve Meşal geldi" dedi.
Zaten Ankara'nın böyle olağanüstü bir geceye hazırlandığı belliydi. DışişleriBakanı Ahmet Davutoğlu planlı bir iftarı "son anda" gerekçe gösterilmeden ertelendi.
Halid Meşal ile iftar yemeğinde, Filistinliler arası uzlaşı sorunundan Suriye'ye kadar herşey konuşuldu.
 Meşal'in liderliğini yaptığı Hamas'ın siyasi bürosu bir süre öncesine kadar Şam'daydı. Ancak Suriye'deki gelişmelerin ardından Meşal, bürosunu Katar'a taşıdı. Ama Meşal Suriye dengelerine hakim bir isim. Bu yüzden de görüşmede, hem Beşar Esad operasyonları, hem de sonrasındaki gelişmelerin bölgeye yansımaları ele alındı.