"Bunu göze almış binlarca Türk vardır, bunu göze almış binlerce Fransız entellektüeli vardır" diyen Arınç,"Sadece önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ermeni diasporasının oyunu alabilmek için yapılan bu atraksiyonu Fransa Senatosu'nun da kabul etmeyeceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

'MÜTHİŞ BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ GÖRDÜK'
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Fransa Parlamentosu'nda kabul edilen ''Ermeni Teklifi''nin senatoda görüşülmesi öncesi gösteri yapan Türklere övgü yağdırdı.

Arınç, ''Türkiye'de gösterilen haklı tepkilerin, Avrupa içerisinde de gösterildiğine inanıyorum ama dün müthiş bir başarı öyküsünü gördük" dedi.

Sadece Paris'te veya Fransa'da yaşayan Türkler değil, Avrupa'daki Türk yurttaşlarımız bir araya geldiler" diyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "40 bini aşkın bir kalabalık ilk defa Fransa'nın merkezinde bir arada coşkuyla kendi haklı tezlerini ortaya koydu'' şeklinde konuştu.

"Soykırım inkar" yasa teklifini protesto etmek üzere dün Avrupa'nın dört bir yanından Fransa'nın başkenti Paris'e onbinlerce Türk akın etmişti. Almanya, Belçika, Hollanda, İngiltere gibi ülkelerden gelen Türkler Paris'te Denfert Rochereau meydanını doldurmuştu.

SARKOZY'YE TEPKİ 
Fransa Türk Dernekleri Koordinasyon Birliği, yaklaşık 526 otobüs dolusu Türk vatandaşının çeşitli Avrupa ülkelerinden Paris'e ulaştığını açıklamıştı. Türk ve Fransız bayraklarıyla gösteriye gelen Türkler, yasa teklifinin ifade ve düşünce özgürlüğüne ve Fransız anayasasına aykırı olduğunu ifade eden pankartlar taşımış ve sloganlar atmıştı.

Türkler ayrıca, yasa teklifinin mimarı olarak bilinen Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy aleyhine sloganlar atmıştı.