BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, 21 gün bedelli askerlik yapmak üzere Burdur'daki 58'inci Piyade Er Eğitim Alayı nizamiyesine saat 17.00'de teslim oldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Washington'da Dünya Bankası'nda çalışan küçük oğlu 29 yaşındaki Bilal Erdoğan, vatani görevini Burdur'daki 58'inci Piyade Er Eğitim Alayı'nda bedelli olarak yapmak üzere saat 17.00'de Binbaşı Maruf Kışlası'na geldi. Bilal Erdoğan, Burdur AKP Milletvekili Bayram Özçelik ve aile dostu Mustafa Gündoğan ile birlikte, 06 RHE 10 plakalı siyah renkli Honda marka otomobille Burdur'daki birliğe geldi. Erdoğan'a Başbakanlık'a ait 06 PR 7015 plakalı otomobille bir koruma ekibi eşlik etti. Açık mavi renk gömlek ve kısa saçıyla dikkat çeken Bilal Erdoğan valizini ve belgelerini korumalarından aldıktan sonra, nizamiye önünde tophlanan bir grup Burdurlu ile selamlaştı. Gruptakilerin `Hayırlı tezkereler' sözlerine teşekkür eden Erdoğan, "Görevimizi yerine getireceğiz" dedi.
Bilal Erdoğan, nizamiye girişinde görevli askerlerin kontrolünden geçti. Yanına yaklaşan küçük bir çocuk bu arada Bilal Erdoğan'a askerlerin boyunlarına takarak kullandığı üzeri kamuflaj desenli cüzdandan hediye etti. Hediyeye teşekkür eden Erdoğan, gazetecilerin soruları üzerine, "Bildiğiniz gibi dövizli askerlik görevimizi yerine getirmek için burdayız. Çok teşekkür ediyorum" dedi. Erdoğan kontrolden geçtikten sonra birliğine teslim oldu. Erdoğan'ı birliğe teslim eden Mustafa Gündoğan, "Ben aile dostlarıyım" dedi.

TMSF BAŞKANININ OĞLU DA ASKER
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk'ün oğlu Mesut Ertürk de bedelli asker oldu. TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, Burdur Defterdarı Ramazan Taşaltın, İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Şimşek ile birlikte oğlunu nizamiyeye getirdi.

Ahmet Ertürk'ün Cenevre'de yaşadığını söylediği oğlu kadar heyecanlı olması dikkat çekti. Kendini farkeden gazetecilere, "Ahmet Ertürk askere geldi demeyin" diye gülen TMSF Başkanı, oğluyla kapıda vedalaştı. Ertürk, "Mutluyum oğlum askere geldi. Her Türk genci gibi oğlumun da asker olmasından gurur duyuyorum. Mutluyum. Her aileye Allah böyle mutluluklar nasip etsin" dedi.

TOPLAM 5 BİN 500 BEDELLİ
Askerliğini döviz bedelli olarak yapacak 115'inci dönem 5 bin 500 gurbetçi, bugün sabahın erken saatlerinden itibaren teslim olmaya başladı. İlk etapta birliğe teslim olan 1200 asker, Burdur'daki kışlada yeterli yer olmadığı gerekçesiyle, birliğin bağlı olduğu Antalya'daki 3'üncü Piyade Er Eğitim Tugayı'na gönderildi. Kışla önünde kamp kuran çok sayıda gazeteci, sabah saatlerinden itibaren güneşin altında Bilal Erdoğan'ın teslim olmasını görüntülemek için bekledi.

SADECE TANIŞMAK İSTERİZ
Fransa'dan bedelli askerlik için gelen Ferhat Doğan, Mehmet Doğan, Murat Akbaş ile Almanya'dan gelen Gökhan Kaya, Başbakan'ın oğlu Bilal Erdoğan ile aynı dönemde askerlik yapmanın kendilerini mutlu edeceğini söylerken, "Ülke konularını konuşmak yerine sadece tanışmayı isteriz" dedi. Gurbetçi askerler, "Yemin töreninde Başbakanımızı görmek bizi ayrıca mutlu eder" diye konuştu.

TESLİM OLMAK İÇİN ÜÇ GÜN
Bedelli askerler, 3 Temmuz Cuma gününe kadar birliğe teslim olabilecek. Bu dönemler 10 Temmuz Cuma günü yemin edecek. Yurtdışında 3 yıldan fazla kalanlara tanınan haktan yararlananlar, 5 bin 112 Euro ödeyerek 21 gün askerlik yapıyor. Milli Savunma Bakanlığı, bu bedeli peşin ya da en fazla 4 taksitte tahsil ediyor.

DAMADI DA AYNI KIŞLADAYDI
Bedelli askerlik yapılan tek merkez olan 58'inci Piyade Er Eğitim Alayı Binbaşı Maruf Kışlası'nda bugüne kadar NBA'da basketbol oynayan Hidayet Türkoğlu ve İbrahim Kutluay, futbolcu Emre Belezoğlu gibi çok sayıda ünlü askerlik yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra ile evli damadı Berat Albayrak da aynı kışlada 2006 yılında bedelli askerlik yapmıştı. Emine Erdoğan, kızı Esra Albayrak ile birlikte Burdur'a gelip damadının yemin törenine katılmıştı.