Erdoğan erken seçim tartışmalarına son noktayı koydu. Başbakan Erdoğan genel seçimlerin 2015'te yapılacağını açıkladı.

Başbakan Erdoğan, Türk İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu (TUSKON) 4. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, kamuoyunun merakını işte bu sözlerle giderdi:

''Hala şu anda bile bazı muhalif çevreler şunu soruyor, 'Gerçekten normal seçimler gene 2015'te mi olacak?' Ya ne bekliyorsunuz. Zaten istikrarın teminatı o, tabii ki 2015'te olacak. Bunu kaç kere söyledim."

TUSKON yönetimini, TUSKON'un tüm üyelerini, tüm mensuplarını, Türkiye ekonomisine yaptıkları katkılardan, Türkiye'ye verdikleri hizmetlerden dolayı yürekten tebrik etti.

TUSKON'A ÖVGÜ

Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesinde, 81 vilayetinde faaliyet gösteren federasyonları ve dernekleri, yurt dışında faaliyet gösteren temsilcilikleri, TUSKON mensubu iş adamlarını, büyük Türkiye hedeflerinden, gayretlerinden ve mücadelelerinden dolayı kutladığını da dile getiren Erdoğan, ''TUSKON'a, TUSKON'un tüm mensuplarına, özellikle Türkiye'nin adını dünyaya duyurdukları, ay yıldızlı bayrağın, bu aziz milletin büyüklüğünü en uzak ülkelere, en ücra kentlere şerefle taşıdıkları için, şahsım, ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum'' dedi.

ANADOLU KAPLANLARI DÜNYAYI FETHETTİ

Erdoğan, TUSKON'un sadece ticaret yapma misyonuyla değil, Türkiye ekonomisini büyütme, ülkeye ve millete hizmet etme, Türkiye'nin adını dünyaya duyurma misyonuyla yola çıktığını ifade ederek, şöyle devam etti:

''TUSKON, hırsı değil kanaati, kazanmayı değil paylaşmayı, sömürmeyi değil dayanışmayı savunarak, savunduğu değerlerin samimiyetle arkasında durarak, kendisini değil, ülkesini ve milletini öne çıkararak farklılığını ortaya koydu. En önemlisi de TUSKON, sırtını belli çıkar çevrelerine, çıkar odaklarına değil, millete dayadı. Kaynağını milletten aldı, ilhamını milletten aldı, motivasyonunu, ufkunu, misyonunu milletten aldı. Nasıl ki Mevlana, bir elini göğe açıp, bir elini toprağa uzattı, 'Hak'tan aldığımı halka veriyorum' dediyse, işte TUSKON, TUSKON gibi Anadolu evlatları, Anadolu kaplanları, Hak'tan aldılar, halkla paylaştılar, birlikte büyüdüler. Nasıl ki Mevlana, 'pergel misali, bir ayağın burada merkezde olacak, bir ayağınla alemleri dolaşacaksın' diye tavsiyede bulunduysa, işte Anadolu'nun aslanları da, güçlerini Anadolu topraklarından aldılar, tüm dünyayı deveran ettiler.''

Başbakan Erdoğan, 2010 yılında TUSKON'un 3. Genel Kurulu'nda ''Türkiye, sizler gibi iş adamlarının, gayreti, samimiyeti ve heyecanı sayesinde yeniden ufukların efendisi oluyor'' dediğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

''Evet. Silahla değil, baskıyla değil, dayatmayla değil, topraklar fethederek değil, Türkiye artık gönüller fethederek ufukların efendisi oluyor. Türkiye, Yeni Zelanda'dan Kanada'ya, Japonya'dan Brezilya'ya kadar 5 kıtada gönüller kazanıyor. Türkiye, başarılı müteahhitleriyle, başarılı iş adamlarıyla, okullarıyla, öğretmenleriyle gönüller kazanıyor. Türkiye dünya barışına olan katkılarıyla, uzlaşma, diyalog çağrılarıyla, dik duruşuyla, hakkı en güçlü şekilde müdafaasıyla gönüllerde yer ediniyor. Türkiye, güçlü, dirençli, istikrarla büyüyen sağlam ekonomisiyle, alan el değil, veren el olmasıyla, artık parmakla gösteriliyor, takdirle izleniyor. Türkiye'nin bugün ulaştığı nokta, hiç ama hiç tartışmasız, bizzat milletin eseridir. Türkiye milletin rotasında yürüyor, Türkiye, milletin çizdiği istikamette ilerliyor. Türkiye, bu aziz milletin arzusu, talepleri, hedefleri doğrultusunda yükseliyor. İşte onun için Türkiye büyüyor, işte onun için Türkiye başarıyor.''

SEÇİMLER 2015'TE

Başbakan Erdoğan, müteşebbislerin iktidara güvendiğini dile getirerek, sözlerine şöyle devam etti:

''Hala şu anda bile bazı muhalif çevreler şunu soruyor, 'Gerçekten normal seçimler gene 2015'te mi olacak?' Ya ne bekliyorsunuz. Zaten istikrarın teminatı o, tabii ki 2015'te olacak. Bunu kaç kere söyledim. Ancak dert başka. Dert acaba kafaları, zihinleri nasıl bulandırırız. Dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesinde 16 ayda bir seçim yapan bir ülke var mı? Ancak şöyle bir baktığımız zaman çok partili döneme, 16 ayda bir seçim yapmışız. Böyle yükselmek, böyle büyümek mümkün olur mu? Olmaz. Biz ne diyoruz? Belirlenen, ilan edilen ne ise o tarihte seçim yapılır. Sadece bir cumhurbaşkanlığı seçimini 7 yılda değil de halka gidelim diye böyle bir sözü o zaman parlamentoda grubu olan bir partiye o sözü verdik. Orada 5 yıldan 4 yıla inme noktasında bir anlaşma yaptık. Orada bir yanlış yaptık. Keşke biz onlarla o anlaşmayı yapmamış olsaydık. Yine 5 yılda bir bu ülkede genel seçimler devam etmiş olsaydı. Ancak biz sözümüzde durduk. Onlar sözlerinde duramadıkları gibi birilerinin talimatıyla genel merkezlerinden dışarı çıkamadılar, meclise gelemediler. Biz yine aynı şekilde kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz.''

BU HÜKÜMET ARKASINA SERMAYEYİ ALMADI

Başbakan Erdoğan, ''Bu hükümet, arkasına karanlık güç odaklarını almadı, tam tersine karanlık güç odaklarının üzerine gitti ve gidiyor'' diyerek, şöyle devam etti:

''Bu hükümet arkasına mafyayı, çeteleri, cuntaları almadı, tam tersine, mafyanın, çetelerin, cuntanın üzerine kararlılıkla gitti ve gidiyor. Bu hükümet arkasına sermayeyi almadı, bu hükümet sermayenin, seçkinlerin, elitlerin, patronların hükümeti olmadı. Hak sahibi olanların hizmetkarı oldu. Bu hükümet, yetimin hakkını gözetti, garip gurebanın, fakir fukaranın emanetini gözetti, bu hükümet hazineyi boşaltan değil, hazineyi dolduran, kamu bankalarını zarara uğratan değil, kamu bankalarını kara geçiren bir hükümet oldu.''