Malatya Kürecik'e kurulacak NATO füze savunma sistemiyle ilgili ABD'den gelen açıklamada, İsrail ile bilgi payşlaşımı olmayacağı belirtildi.
 
NATO bünyesinde Malatya Kürecik'e kurulacak füze savunma sistemi, Türkiye'de tartışmalara neden olmuş ve son olarak CHP'den 'İsrail kalkanı' iddiası gelmişti.
 
Buna dayanak olarak, ABD'nin, "Derlenecek istihbarat bilgileri müttefik ülkelerle (israil) paylaşılacak" açıklaması gösterilmiş, Başbakan Erdoğan da bunun düzeltileceğini söylemişti.
 
SAVUNMA BAKANINDAN DÜZELTME
 
'Düzeltme' olarak yorumlanabilecek açıklama ABD Savunma Bakanı Leon Panetta’dan geldi. Panetta, savunma sisteminde İsrail'le bilgi paylaşımı olmayacağını söyledi.
 
Bilgi ve radar görüntüleri paylaşımının, sadece katılımcı ülkeler arasında olacağını söyleyen Panetta, bu nedenle katılımcı ülkeler arasında yer almayan İsrail’le bilgi paylaşımı olmayacağını belirtti.
 
Panetta ayrıca, füze savunma sisteminin İran'dan İsrail'e gidebilecek muhtemel füzeleri hedef almayacağını da sözlerine ekledi.
 
NATO Genel Sekreteri Rasmussen de geçtiğmiz günlerde, İsrail ile bilgi paylaşımı olmayacağı yönünde açıklamada bulunmuştu.
 
milliyet