Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'de 12 askerin şehit edilmesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "öfkemiz çok büyük" dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında bugün saat 20.00'de ilgili kurumların temsilcilerinin de katılımıyla, terör konusunda geniş kapsamlı bir toplantı yapılacağını bildirdi.

Başbakan Erdoğan, İstanbul'da halk oylaması için oyunu kullandıktan sonra terörist saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan, şunları söyledi:

''Bildiğiniz gibi dün gece yarısı başlayan ve şu anda da devam eden çatışmalar süreci içinde saat 12.15 itibariyle Genelkurmay 2. Başkanımızdan aldığım habere göre 12 şehidimiz var ve öfkemiz çok fazla.Ben buradan basınımıza bir şey hatırlatmak istiyorum. Bu sabahtan itibaren yayınlarda ajitatif bazı değerlendirmelerin, yorumların olması hakikaten bizleri üzmektedir. Ve süratle bazı yorumcuların rastgele çıkartılıp hemen bir suçlu arama gayreti içine girmeleri bizler için önem arz etmektedir. Bu, birlik, beraberlik, dayanışma günüdür.Birbirimize yardımımızın olması gereken bir günde bu tür yayınların içine girmek, ülkemize, aklıselime hiçbir şey kazandırmaz. Soğukkanlı şekilde bu olayların üzerine gitme kararlılığımız var. Ve bu konuda kararlıyız.

Nitekim bu akşam saat 20.00'de cumhurbaşkanımızın başkanlığında ilgili kurumlar olarak, şahsım, Genelkurmay Başkanımız ve ilgili kurumlarımızın katılımıyla bir toplantı yapacağız.''