DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Libya lideri Muammer Kaddafi'den aldığı ödülün Türkiye için övünç değil, “utanç” kaynağı olduğunu ifade ederek, “Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak ödülü derhal iade etmelidir” dedi.

Macit, yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan"ın 30 Kasım 2010"da Afrika Birliği'nin düzenlediği zirveye, Libya lideri Kaddafi'nin davetiyle katılarak, “insan hakları” ödülünü aldığını hatırlatarak, “Söz konusu ödül töreni, demokrasi ve insan hakları bakımından bir ironidir. Ödülün ismi, "İnsan hakları".

Ödülü veren kişi, diktatör Kaddafi. Ödülü alan, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı sıfatıyla Tayyip Erdoğan… Birbirine ödül alıp veren Kaddafi ve Erdoğan"ın siyasi zihniyetleri, demokrasi ve insan hakları konusunda dünya haklarına asla karine olamaz” dedi.

Libya halkının üstüne ateş açtırarak, yüzlerce kişinin ölümüne yol açan bu diktatörün ödülü, Türkiye için övünç değil, utanç kaynağı olduğunu ifade eden Macit şöyle devam etti:

“Bu ödül Erdoğan"ın şahsına çok yakışmakla birlikte, anayasasında "çağdaş, demokratik ve laik hukuk devleti" yazan Türkiye Cumhuriyeti"nin dokusuna aykırıdır. Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak ödülü derhal iade etmelidir. Mısır halkının yanında olduğunu söyleyen Başbakan"ın Libya halkının isyanı karşısında aldığı suskun tavır ibret vericidir.

Bu durum aynı zamanda AKP"nin sahte demokrasi havariliğinin de bir göstergesidir.”

ANKA