Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Nisan 2011 tarihindeki Muş ziyareti sırasında, otobüsü durdurarak kızının eğitimi için Erdoğan'dan okul talebinde bulunan Suphiye Güneş'in isteği, hayata geçirildi.

Başbakan'ın talimatıyla Güneş'in yaşadığı merkeze bağlı Sungu beldesine yapılacak 20 derslikli okul için çalışma başlatıldı.

Mayıs ayında temeli atılan okul inşaatında incelemelerde bulunan Vali Ali Çınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, beldede yapımına başlanan okulun bu yıl hizmete gireceğini söyledi.

Okulun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yapıldığını anımsatan Çınar, şöyle konuştu:

''Sayın Başbakan'ımızın ilimizi ziyaretinde Suphiye Güneş isimli kadın, okul talebinde bulunmuştu. Sayın Başbakan'ımız da beldeye okul yapılması için talimat verdi. Arsa tahsisi için Sungu Belediyesi ile irtibata geçerek arsa tahsisini gerçekleştirdik ve ödenek istedik. Mayıs ayında başlattığımız yapım çalışmaları hızla devam ediyor. Okulu bu yıl hizmete açmayı planlıyoruz.''

Suphiye Güneş ise kızını okula göndermeyi çok arzuladığını, bu nedenle de Başbakan Erdoğan'dan mahallelerine okul yapılması için talepte bulunduğunu bildirerek, şunları kaydetti:

''Biz, terör olayları nedeniyle yıllar önce Bitlis'ten Muş'a göç ettik. Çocuklarımızı okutmak için okula gönderdik. Ancak yaşadığımız mahallede okul bulunmaması büyük sorun oluyordu. Ben de bu sorunu Muş'a gelen Başbakan'ımıza anlattım. Başbakan'ımız talimat verdi ve mahallemize okul yaptırılıyor. Tek isteğim kız çocuklarının okumasıdır. Benim de bir tane kızım var. Tüm gücümü kızımı okutmak için kullanacağım. Ben okula gitmediğim için okuma yazma bilmiyorum. Kızımın de benimle aynı kaderi paylaşmasını istemiyorum.''
Kaynak: AA