Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin tüm dünyayı olumsuz etkileyen küresel krizin etkisinden bu yılın sonunda kurtalacağını söyledi. Başbakan Erdoğan, "Evelallah 2010 yılı tekrar sıçrama yılı olacaktır. Bunun müjdesini vereyim" dedi. Son günlerde meydana gelen kaçak bina yıkımlarına da dikkat çeken Erdoğan bu tarz girişimlerde bulunan vatandaşlara, "Ne olur kaçak yapılanmaya gitmeyin" çağrısında bulundu.
Başbakan Erdoğan, Avrupa ve Ortadoğu'da en büyük, dünyada da ilk 10 arasında bulunan "İstanbul Katı Atık Sahalarındaki Çöp Gazının Elektriğe Dönüştürülmesi Projesi"ni devreye alınması törenine katıldı.

-"AMERİKA'NIN YAPAMADIĞINI BİZ YAPTIK"-
"Biz çevreci bir iktidarız" diyerek sözü hükümetin çevreye verdiği öneme getiren Başbakan Erdoğan, küresel ısınmaya karşı oluşturulan Kyoto Protokolü'nü imzaladıklarını anımsattı. Erdoğan, "Bizden öncekiler kalkıp da Kyoto'yu imzalamadı. Kaçmışlar, risk almamışlardır. 'Bunu imzalarsak oy kaybederiz' diye düşünmüşlerdir. Biz bunu imzaladık, bu riski aldık. Amerikanın yapamadığını biz yaptık. Şu anda bir kaç ülke kaldı imzalamayan. Ne yazık kı Amerika onların içinde. Ama biz imzaladık. Yeşil bir çevreye, temiz bir havaya insanımız layıktır. Bu görevimizi adım adım yerine getiriyoruz. Henüz başındayız, yapacağımız çok iş var." şeklinde konuştu.