Recep Koral "Sayın Başbakan ve eşi hanımefendi, özel hayata asla girmezler ve aile mahremiyetiyle ilgili laf söylemezler" dedi. Koral şöyle konuştu:

Anlaşıp ayrıldık

"15 yıldır aile problemim var. Çevremdeki herkes bunu bilir. Son dönemde de birbirimizden uzaktık. Anlaşarak, uzlaşarak ayrıldık, hiçbir problem olmadan. Ayrıldığım eşim huzursuzdu. Ben eşimin beni gördüğünde huzur duymasını isterim. Şimdi o da huzur buldu. Bu 3 yıldır süren bir ilişki değil. Geçmişte gayrıresmi ilişki içinde olduğumu söylemeleri çok çirkin. Hukuken, sosyal durumum ve inancım gereği kesinlikle böyle bir şey olamaz. Huzursuz giden bir evlilik sonrasında takdir ettiğim bir hanımefendi ile tanıştım. Biz Allah"ın emriyle evlenmek istiyoruz.

Bu kadar uzun süre evli kalmış insanlar boşanabilir. Sanatçı da sade vatandaş da milletvekili de olsa boşanabilir. Sevebilir, yeniden evlenebilir. Bunlar gayet doğal. Milletvekili olduğumuz için kamuoyunu da ilgilendirir, basında yazılmasına da saygı duyarım. Ama Sayın Başbakan"ı işin içine katmaları son derece yakışıksız. Sayın Başbakan ve eşi hanımefendiyle alakalı yazılanlar tamamen yalan. Sayın Başbakan ve eşiyle, benim veya eşimin, doğrudan, dolaylı veya aracılı, uzaktan, yakından hiçbir görüşmesi olmadı. Sayın Başbakan"a posta atmam falan çok yakışıksız ifadeler. Sayın Başbakan ve eşi hanımefendi, özel hayata asla girmezler ve asla aile mahremiyetiyle ilgili laf söylemezler.

İmam nikahı yok

Bunlar köyde olur. Şehirde böyle bir şey yürür mü? Anadolu"da belki vardır. Ama kendini yetiştirmiş, toplumda yer sahibi olan hangi hanımefendi böyle bir şeyi kabul eder. Artık hanımefendiler erkeklerden bir adım önde. Böyle bir şeyi ne ben ne de başkası kabul eder.

Siyaseti bırakacak mı

Geleceği Allah bilir. Biz kesinlikle ikbal peşinde olmadık. Bunlar da sorumluluk görevleridir. Sorumluluğun bilincinde çalışıyoruz. Millet bu görevi vermiş, millete karşı sorumluluğumuz var. Zamanı geldiğinde ne olur ne biter onları kimse bilemez"
HÜRRİYET