Başbakan Erdoğan, çalışmalarını tamamladıktan sonra resmi konuttan  evine doğru giderken AK Parti Keçiören İlçe Başkanlığı önünde kendisine el  sallayan vatandaşları görmesi üzerine aracını durdurdu. Erdoğan, cumhurbaşkanlığı  adaylığı için kendisine "hayırlı olsun" temennisinde bulunan vatandaşlarla bir  süre sohbet etti ve fotoğraf çektirdi. 
 
Daha sonra aracına binen Başbakan Erdoğan konvoyla evine doğru hareket  etti. Başbakan Erdoğan'ı evinin önünde ellerinde Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı  adaylığı logosu ve fotoğrafı bulunan vatandaşlar karşıladı. Aracından eşi Emine  Erdoğan ile inen Başbakan Erdoğan, burada da komşularıyla bir süre sohbet etti.  Vatandaşlar "Allah sizi başımızdan eksik etmesin, hayırlı olsun" dileğiyle  "Keçiören sizinle gurur duyuyor" şeklinde tezahüratta bulundu. 
 
Başbakan Erdoğan, vatandaşlarla sohbetin ardından eşi Emine Erdoğan  ile birlikte evine geçti. 
 
ABD'DEN İLK AÇIKLAMA
 
ABD, Türkiye'de ağustostaki seçimlerde yeni  cumhurbaşkanı seçilecek kişiyle birlikte çalışmayı dört gözle beklediğini  bildirdi. ABD Dışişleri Bakanlığından bir sözcü, AA muhabirinin sorusuna verdiği  yanıtta, "ABD'nin, Türkiye'de ve dünyada, herhangi bir tek parti ya da adayı  değil, demokratik süreçleri desteklediğini" belirtti. 
Sözcü, "Türkiye halkı bir sonraki cumhurbaşkanları olarak kimi seçerse  onunla birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz" ifadesini kullandı.