Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan RecepErdoğan, Çankaya Köşkü’ne çıkmadan önce Ak Parti Olağanüstü Kongresi’nde, bir veda konuşması yaptı. "13 yıldır gururla taşıdığım Ak Parti'nin genel başkanlık vazifesini artık sizlere teslim ediyorum. Yarın da bu dava sancağı asla düşmeyecek" diyen Erdoğan, Ak Parti'de kendisinden sonraki döneme ilişkin uyarılarda da bulundu. Erdoğan övgüyle söz ettiği genel başkan ve başbakan adayıAhmet Davutoğlu'nun "emanetçi" olmadığını söyledi.

ERDOĞAN SADECE DAVUTOĞLU VE BABACAN'I ANDI

Konuşması boyunca Erdoğan halefi ilan ettiği Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu dışında bir tek hükümet üyesinin adını ağzına aldı. O da Başbakan Yardımcısı Ali Babacan oldu. Ahmet Davutoğlu'nun Başbakan olacağı yeni hükümette ekonominin başına kimin geçeceği merak edilirken Erdoğan'ın bu sözleri Babacan'ın ekonominin dümeninde kalacağına dair bir işaret olarak algılandı.

İşte Erdoğan'ın kongrede yaptığı tarihi konuşma;

"13 yaşındaki Ak Parti teşkilatı her türlü övgüyü hak ediyor. Teşkilatımızda görev yapmış ama bugün aramızda bulunmayan ahirete göç etmiş arkadaşlarımı minnetle yad ediyorum.

Yarınlarımız olan, geleceğimiz olan, umudumuz olan gençler, istikbalin siyasetçileri, bugün sizi çok farklı, çok samimiyetle selamlıyorum. Buradan sınır karakollarında gönlünü namlunun ucuna koyan genç Mehmeçiklerimizi selamlıyorum, Allah hepsinin yar ve yardımcısı olsun diyorum.