Başbakan Erdoğan, Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda düzenlenen AK Parti 11. Geleneksel Gençlik Şöleni'ne katılarak, bir konuşma yaptı.

Fenerbahçe ve Galatasaray futbol takımları arasında dün akşam yapılan maça değinen Erdoğan, maçın ardından Şükrü Saraçoğlu Stadı ve çevresinde meydana gelen olaylara tepki göstererek, şunları söyledi:

"Ben bugün böyle bir şeyi söylemek istemezdim, ama söylemek zorundayım. Spor denince ağırlıklı Türkiye'de futbol akla geliyor. Ve maalesef dün akşam, işte bir final maçında Galatasaray-Fenerbahçe arasındaki müsabakada ortaya konulan tablo bir Başbakan olarak şahsen beni üzmüştür. Ortada bir netice var ve futbolun üç neticesi var. Galibiyet, beraberlik ve mağlubiyet... Bu üç neticeye de katlanmak durumundasın. Eğer bu üç neticeye katlanamıyorsan bu işi yapma. Fair Play denilen olay budur.

Çok daha ilginci, bayanlar tribünlere çekildi ki tribünler bu noktada ahlaki bir standarda kavuşsun, ulaşsın diye. Ama baktık ki sadece bayanların ve çocukların oldukları maçlarda bile aman Yarabbim küfür gırla gidiyor. Böyle bir spor anlayışı veya böyle bir futbol seyircisi olur mu? Erkekleri kadınlar ıslah edecek diye beklerken baktık ki aman Yarabbi hanımlarda da felaket bir tablo...

Dün akşamki olaya baktım, dün akşam Galatasaray berabere kalmak suretiyle şampiyon oldu. Tebrik edeceksin, kutlayacaksın, alkışlayacaksın. Ben bir Fenerbahçe taraftarı olabilirim, ama ben tebrik ettim, tebrik ediyorum, kutluyorum. Ve bunu yaymamız lazım. Maçtan sonra her tarafı yakıp yıkmak, bütün polis araçlarını, her şeyi devirmek, bu nedir ya? Bunu biz terörde görüyoruz. Ama bu tribünlere terörü hakim kılmak isteyen zihniyeti de lanetliyorum. Burada geleceğiz, adeta eğleneceğiz, dinleneceğiz. Bunu yapmamız lazım. Bu noktada üzgünüm. Ve bu anlayışı telin ediyorum ve Galatasaray'ı da tebrik ediyorum, kutluyorum."

CHP'yi çok sert eleştirdi

CHP'yi sert sözlerle eleştiren Erdoğan, şunları söyledi: "Milli iradeye o kadar saygısızlar ki millete 'bidon kafalı' demekten kaçınmıyorlar. Mustafa Kemal'e o kadar yabancılar ki 'göbeğini kaşıyan adamlar' diyerek milli egemenliği, milleti tahkir ediyorlar. Bunlar Atatürkçülük maskesinin arkasına sığınıp millete 'aptal' diyerek, 'beyinsiz' diyerek milletin seçimini, tercihini aşağılayarak en başta Gazi Mustafa Kemal'e, Onun ideallerine zarar veriyorlar. İşte CHP'yi görüyorsunuz. İşte CHP'nin tarih boyunca değişmeyen milli irade düşmanlığını görüyorsunuz. Bu CHP, 27 Mayıs askeri darbesine alkış tutmuştur.

Bu CHP, merhum Adnan Menderes ve arkadaşlarının asılmasına bıyık altından gülümseyerek seyirci kalmıştır. Bu CHP, 28 Şubat postmodern darbesini alkışlamıştır. Bu CHP, 'ordu göreve' diyenlerle yan yana, omuz omuza iş tutmuştur. Bu CHP, 27 Nisan bildirisi karşısında 'altına imzamızı atarız' diyecek kadar milletten, milli iradeden uzaklaşmıştır. Şimdi ne oldu biliyor musunuz? Tahrik edemedikleri orduyu, tahkir etmeye başladılar. Kendi yandaş yazarları, kendi yarım porsiyon aydınlarıyla harekete geçiremedikleri orduyu şimdi karalamaya, kötülemeye, hakaret etmeye başladılar."