AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin Kayseri'deki mitinginde halka seslendi.
 
Erdoğan şunları söyledi: "Bugün Ortadoğu sokaklarında teşekkür Türkiye var. Bugün tüm dünya gibi Filistin'nin arkasına dayanan değil onlara yardım eden Türkiye var. Bugün İsrail zulmüne korsanlığa karşı susan tepkisiz bir Türkiye değil, haykıran hakkını isteyen, adalet isteyen korsanlara haddini bildiren bir Türkiye var.
 
Bunlar gittiler İsrail'e utanmadan, sıkılmadan bizi şikayet ettiler. Varsa şikayetin gel milletime yap. Ama bunlar iktidarın batı tarafından belirlendiği günlerin arta kalanları. Artık bu ülkede birileri iktidar belirlemiyor.
 
 
Partiyi kurduk benimle ilgili 58 dosya hazırladılar. Paran yoksa sana kırtasiyeciden dosya gönderelim. Bana bir mektup gönderiyor. Şuradan şu kadar para alınmış. İmzası nerede? Önüne bir kapak yazıp gönderiyor. Adam benim milletvekilime kirasını ödememiş. Bunu liste başı yapıyor. Aslında onu vekil yaparak karşılıksız çeklerden kurtaracak. Varsa elinde ciddi bir şey yargı ortada. Kayseri Belediye Başkanı eserleriyle konuşuyor. Senin vekilin kirasını ödemedi.
 
Kemal Kılıçdaroğlu diye biri yoktur. Kemal Kılıçdaroğlu sanaldır. Baykal kaset mağduru olduğunu söyledi, kapıdan çıktı Kılıçdaroğlu aday değilim dedi ertesi gün çıkarak kaset mamulü bir genel başkan olarak adayım dedi. Kemal Kılıçdaroğlu, siyaset mühendisleri tarafından üretilmiş bir vitrin süsünden ibarettir, CHP'nin yeni genel başkanı çeteler tarafından, statükocular tarafından yönlendirilen bir figürden ibarettir."