Erdoğan'ın yurt dışı ziyaretleri içinde ilk sırayı Avrupa ülkeleri aldı. Erdoğan, 33 Avrupa ülkesine toplam 105 ziyaret gerçekleştirdi.
 
Başbakan Erdoğan, Avrupa ülkeleri içinde Almanya'ya ve Belçika'ya 12'şer kez, İngiltere'ye 8,Fransave İspanya, İtalya'ya 7'şer kez, Yunanistan'ı 6 kez ziyaret etti.
 
Başbakan Erdoğan,Amerikakıtasında 5 ülkeyi 18 kez ziyaret etti. Bu kıtada en fazla ziyaret ettiği ülke ABD olan Erdoğan, bu ülkeyi 13 kez ziyaret etti. Erdoğan, Amerika kıtasında ABD'nin yanı sıra Kanada, Brezilya, Meksika ve Şili'yi ziyaret etti.
 
Başbakan Erdoğan, Avrupa ülkelerinin yanı sıra Ortadoğu ülkelerine de çok sayıda ziyaret gerçekleştirdi. Erdoğan, Ortadoğu'da 14 ülkeyi 52 kez ziyaret etti. Başbakan Erdoğan, Ortadoğu ülkeleri içerisinde en fazla ziyareti Suriye'ye gerçekleştirdi. Erdoğan, Suriye'yi 11 kez, Suudi Arabistan'ı ise 10 ziyaret etti. Erdoğan, Ortadoğu ülkeler içerisinde Katar'a 5, Lübnan'a 4 kez gitti.
 
  Erdoğan, Türk cumhuriyetleri içerisinde en fazla ziyareti ise Azerbaycan'a gerçekleştirdi. Erdoğan, Azerbaycan'a 9 ziyaret gerçekleştirirken, KKTC'ye 4 kez gitti.
 
Erdoğan, ayrıca, 14 Asya ülkesine 31 ziyaret gerçekleştirdi. Erdoğan, Asya ülkeleri içerisinde en fazla Rusya'yı ziyaret etti. Erdoğan, Rusya'yı 7 kez ziyaret etti. Erdoğan, Asya ülkeleri arasında Gürcistan'ı 5 kez, Pakistan'ı 4 kez ziyaret etti.
 
Başbakan Erdoğan'ın en az ziyaret ettiği kıtalardan biri Afrika oldu. Erdoğan, Afrika kıtasında 9 ülkeyi 13 kez ziyaret etti.
 
  Erdoğan, Afrika kıtasında Libya'ya 3 kez, Mısır'a 2 kez gitti. Başbakan Erdoğan, Avustralya ve Yeni Zelanda'yı da ziyaret etti
samanyoluhaber