Gölcük’te "Başbakan Erdoğan" dahil AK Partililerin telefonlarının dinlenmesi ve yandaş medyaya sızdırılmasını içeren belgelerin de ortaya çıktığı bildirildi.
 
Gölcük Donanma Komutanlığı’ndaki gizli zuladan çıkan belgeler arasında AK Parti’ye karşı izlenecek mücadele stratejisi ve taktikleri sıralayan bir dökümanında yeraldığı bildirildi. Gölcük’te ele geçen “Toplumsal durum analizi ve öneriler (Taslak)” başlıklı dökümanın, aralarında Başbakan Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu AK Partililer’e ait telefonların dinlenmesi talimatı olduğu öne sürülüyor. BelgeninErgenekonüyelerinin yasadışı telefondinlemeleri yaptığı ve bunları kendisine yakın yayın organlarında yayınlattığını içerdiği belirtiliyor. İşçi partisi, Aydınlık ve Ulusal Kanal’a yapılan polis baskınının, bu belgenin ortaya çıkarılmasından sonra gerçekleştirildiği, gözaltıların da, yayınlanan ses kayıtlarının Ergenekon’un eylemleri arasında değerlendirilmesi sonucu olduğu öne sürülüyor.
 
‘AKP bir an önce durdurulmalıdır...’
 
Belgede AK Parti’ye karşı yapılacak istihbarat faaliyetlerinin de anlatıldığı bildirildi. Belgede Demokrat Parti’nin 14 Mayıs 1950’de iktidara gelmesi ile karşı devrim sürecinin başladığı iddia ediliyor. Karşı devrimin AK Parti iktidarı ile yeni sürece girdiği anlatılan belgede “Bu süreç kontrol altında tutulamaz ve tek parti iktidarının verdiği güç ile hareket eden AK Parti durdurulamaz ise 21’nci yüzyılın başında Türkiye Cumhuriyeti, tarihinin en bunalımlı ve tehlikeli yıllarını yaşama risk ve tehditi ile karşı karşıya kalacaktır. Bu risk ve tehditler rejim değişikliği bir yana, medeniyet ekseninin değişimini, stratejik ilgi alanlarımızdan geri çekilmeyi ve hatta toprak kaybını içermektedir.” ifadelerine yer veriliyor. Belgede hareket tarzı şu şekilde aktarılıyor: 
 
“AKP’nin her türlü faaliyetine doğrudan mani olmak veya mani olacak güçleri yaratarak birlikte eyleme geçmek.”
 
‘Partinin içinde haber alma sistemi’
 
Alınması gereken tedbirlere askeri düşünce mantığı çerçevesinde yaklaşılabileceği kaydedilen belgede AK Parti iktidarının tehdit oluşturduğu belirtiliyor. Belgenin tehdit kısmında “Tehdit bellidir. Ancak niyetlerini tesbit edebilmek için bilgi toplamaya ihtiyaç vardır” tespitinde bulunuluyor ve bunun için yapılacaklar sıralanıyor. Bilgi toplamada “Jandarma Genel Komutanlığı’nın istihbarat imkanlarını arttırmanın” önemi anlatılıyor. AK Parti içinde haber alma sistemi kurmak ve bunun önemi anlatılan belgede “AKP niyet ve politikalarının erken tespiti, AKP içindeki çekişme ve bölünmelerin tespiti, milletvekillerinin takibi ve zaaflarının tespiti, temas içinde bulundukları iş adamlarının tespiti” konularına yoğunlaşmanın gerektiğini belirtiliyor.
 
Öncü Gençlik’ten geceyarısı işgali 
 
İşçi Partisi (İP) Öncü Gençlik üyesi bir bir grup İşçi Partisi, Aydınlık, ve Ulusal Kanal’da Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan arama ve gözaltıları protesto etmek amacıyla Karaköy-Kadıköy vapurunda eylem yaptı. Önceki gece saat 24.00’te Kadıköy’e son seferini yapmak üzere kalkan ‘Aydın Güler’ adlı şehir hatları vapurunu işgal eden grup slogan atarak, pankart açtı. Vapurun iskeleye yanaşmlasıyla, E.A, Ç.C. ve U.F.Y. adlı göstericiler gözaltına alındı. (Star Gazetesi)