CHP'nin 3 madde teklifine Erdoğan'ın yanıtı: Bunlar ciddi şeyler değil, sulandırma hareketi, olumlu yaklaşamayız

Başbakan Erdoğan, ABD dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın 3 maddeyi ayırın (HSYK ve Anayasa Mahkemesi'nin yapısı ile parti kapatma) diğerlerini destekleyelim önerisine 'Bunlar ciddi şeyler değil, sulandırma hareketi, olumlu yaklaşamayız' diye yanıt verdi. Bir gazetecinin ABD gezisi öncesi 'Bende varım' demiştiniz. Ne oldu da bu görüşünüzden vazgeçtiniz sorusu üzerine Erdoğan 'Sözlerimi saptırmayın. Ben orada kabul edilebilir önerilere varız' demiştim şeklinde yanıt verdi.

Erdoğan konuyla ilgili şunları kaydetti; 'Siyaset ciddiyet işidir. Biz bunu hep birlikte yapalım dedik. Anamuhalefet partisinin yazılı davete verdiği olumsuz cevaplar var. Böyle sulandırma yaklaşımlara olumlu yaklaşmamız mümkün değil. Kaldı ki artık komisyondan geçti. Pazartesi günü Meclis'te oylanacak. Artık inanıyorum ki parlamentodaki tüm vekiller hangi partiye mensup olursa olsun aklı selimle bu tasarıyı değerlendirecektir'

KAMERA DA YOK

Erdoğan, Baykal'ın gerekirse AKP Genel Merkezi'ne gidebilirim açıklamasına da 'bizim kapımız herkese açık, odamızda kamera da yok' diye yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Anayasa değişiklik paketindeki 3 maddenin ayrılarak referanduma götürülmesi halinde diğer maddeleri destekleyeceklerini açıklamıştı...

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol da bugün yaptığı açıklamada, Anayasa değişiklik paketiyle ilgili önerilerini hatırlatıp AK Parti'ye çağrıda bulunmuş ve, "Uzattığımız eli havada bırakmayın" demişti..

Vatan