Başbakan Erdoğan'ın, Antalya'nın, CHP'li yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın'ın, randevu talebini kabul etmediği ortaya çıktı. Akaydın, 'Kibar insanlarız. Başbakanı ağırlamak isteriz' dedi.

Beledİyeler Birliği toplantısı için Ankara'ya gelen Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, AKŞAM'a konuştu. Toplantıya katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Enkaz devraldık' diyen belediye başkanlarına yönelik eleştirisini 'Hiç üzerime almadım, çünkü bir sürü projem var' diye yanıtladı.

GEREKÇESİZ REDDETTİ
Akaydın, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin AKP'den CHP'ye geçmesinin ardından tatilini Hatay'da yapan Erdoğan'ın, basında çıkan haberlerden sonra Antalya Belek'e geçerek Belek Ela Quality Resort Otel'de konaklamasını da şöyle değerlendirdi:
'Başbakan'ın Antalya'da tatilini geçirmesinden onur duyarız, şeref duyarız. Başbakanımızın buraya gelmesini isteriz, zaten bunu da belli etmiştik. Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile özel bir irtibatım yok. Eskiden beri ilişkimiz olan bir kişi. Kendisinin Antalya'ya yönelik desteklerini bekliyoruz.'
Akaydın, yerel seçimleri kazanmasının ardından Başbakan ile görüşme talebinin olup olmadığı sorusuna da şu yanıtı verdi:
'Başbakan, nisan sonunda biliyorsunuz ki Hatay'dan Antalya Belek'teki Ela Quality Resort Otel'e geçti. Benim ilk girişimim de 'Antalya'ya Hoşgeldin' ziyareti için Başbakan'a talepte bulunmak oldu. Yani konakladığı otelde Başbakan'ı ziyaret etmek istedim. Ancak Başbakan bu talebi kabul etmedi. Gerekçe de bildirilmedi. Bana hiçbir şekilde geri dönülmedi.'
Bunun kendisini üzüp üzmediği sorusuna Akaydın, 'Bu, bizi yıldırmaz, bizler kibar insanlarız. Başbakan ne zaman gelse, burada ağırlamaktan mutluluk duyarız' diye yanıt verdi.

İŞSİZLİK PROJELERİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, seçimi kazandıktan sonra ilk projelerini de istihdam yaratmaya dönük projelere yoğunlaştırdı. Ülke genelinde artan işsizlik oranına dikkat çeken Akaydın, 'Yarım Elma' adlı projeyi şöyle anlattı:
'Antalya'da bugüne kadar yıllardır verilen eğitim projesi var ama istihdama yönlenmemiş. Amacımız ev kadınları ve üniversite öğrencilerini günde yarım gün çalıştırıp, onlara sigorta yapmak, iş sahibi yapmak ve ihtiyaç duyulan işlere kanalize etmek. Çocuk bakımı, yaşlılar bakımı, engelli bakımı, turistik eşya üretimi, el sanatları üretimi gibi. Bunları gerektiğinde belediyede istihdam edeceğiz. Ama gerektiğinde AB, BM Kalkınma Programı projeleri var. Bu projelerde İş - Kur ile işbirliği halinde destek alacağız. İlk aşamada 10 bin ev kadını, 5 bin üniversite öğrencisini iş sahibi yapmayı hedefliyoruz.'