Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Göreve geldik, hastanelerden rehine toplanıyordu. Ama şu anda bir tane böyle rehine gösteremezsiniz. Niye? Benim vatandaşımı hastanede rehin alacak olanın alnını karışlarım. Yok böyle şey, olamaz." dedi.

SÖZ VERDİK, YAPARIZ: Erdoğan, Etiler Dünya Göz Hastanesi"nin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye geliştikçe hizmet talepleri niteliğinin de değiştiğini ifade ederek, "Yola çıkarken söz verdik. "Önce eğitim, sonra sağlık, sonra adalet, sonra emniyet" dedik. Bunu başarmaya mecburuz. Çünkü bunlar devrim niteliğinde düzenlemeler" dedi.

ALNINI KARIŞLARIM: Bunların hayata geçirilmesi durumunda Türkiye"de her doğanın, ailesiyle birlikte huzurlu bir yaşama yürüyeceğini ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçen dönemde bir fırsatı kaçırdık. O da neydi biliyor musunuz? Her doğan, herhangi bir sosyal güvence aranmadan, rahatlıkla istenilen hastanede doğacak, anası-babası böyle bir endişe taşımayacak, rehin veya rehine olmayacak. Bunları söyledik, kanunu çıkardık, ama maalesef Anayasa Mahkemesi"ne gidildi ve bu yıla ertelendi. Şimdi bu yıl bunu bitirmekte kararlıyız. "Parası olana bakarız, parası olmayan başının çaresine baksın", yok böyle bir şey. Göreve geldik, hastanelerden rehine toplanıyordu. Ama şu anda bir tane böyle rehine gösteremezsiniz. Niye? Benim vatandaşımı hastanede rehin alacak olanın alnını karışlarım. Yok böyle şey, olamaz."

VALİLER İLGİLENECEK: Erdoğan, hastanelerde kendilerinden yardım isteyen hastalar olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu: "Herkese belki Tayyip Erdoğan ulaşamayabilir. Gerekirse benim valim, kaymakamım, il sağlık müdürüm, atlayacak arabasına, nerede acaba rahatsız bir hasta var, onunla teke tek ilgilenecek. Kim adına, Başbakan adına ilgilenecek, bunu takip edeceğiz."
Kaynak: AA