Sezaryen ve kürtaj tartışmasına da değinen Erdoğan, feministlerin "bu vücut benim tercih bana ait" görüşünü eleştirdi.

Kendilerini yaşam hakkını savunduğunu vurgulayan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
Son zamanlardaki başlık, kürtaj ve sezaryen olayı. Burada iki yaklaşım tarzı var. Diyorlar ki, "bu vücut benimdir, tercih hakkımı kullanırım." Bunun daha çok feminist kesim propagandasını yapıyor. Bunun yanında yaşam hakkı var. Çünkü bir vücutta cenin öldürüldüğünde ha yaşam halinde öldürülen ha orada öldürülen. Bunu öldürme hakkında hiç kimse sahip değil. Bu tür olaylar aynı zamanda insan sağlığını tehdit eden yollardır. Bu oyunlara gelmeyeceğiz bu oyunları bozacağız.
Bu kesim annelik makamını da kabul etmeyen kesimdir. Ne demek anne niye kadın demiyorsunuz? Biz anne diyoruz annenin ayaklarının altı öpülür diyoruz. Bizim değerlerimizde cennet annelerin ayaklarının altındadır babaların değil. Annenin kıymetini bilen bir anlayışın mensuplarıyız. Biz muhafazakar demokrat bir partiyiz. Sen yine bildiğini oku ama biz aynen bu şekilde yapmaya devam edeceğiz.
DERT MONEY (PARA)
Parti programında yok diyorlar. Siyaset dinamiktir her şey parti programında olamaz. Programınızda olmayan bir sürü şeyler yeni yeni programlar içerisinde yer alır. Biz şu anda gerekli her çalışmayı yapıyoruz. Sezaryen olayı bu ülkede nüfusu dondurmnaya yönelik bir adımdır. Efendim sezaryenle doğum yaptık 1-2 tane çocuk olabiliyor. Dert money money.. Oralardan gayet iyi para götürüyorlar bunda. Biz bu konuları iyi biliyoruz. Özel hastanelerde yüzde 90'a varan sezaryen doğum var. kimi uyutuyorsunuz yaw. Biz bu adımı da atacağız. Nüfusumuzun artmasıyla artan değil. Tam aksine bu ülkenin nüfusu artmalı. Yaşlı nüfusa değil genç nüfusa sahip olmalıyız."