Kendini "halk çocuğu" olarak tanımlayan, ülkesindeki sel felaketinden sonra evsiz kalanları sarayında ağırlayan Chavez"in, Erdoğan"a kişisel bir hayranlık duyduğu ortaya çıktı.

Chavez, Bakan Yıldız'ı da Allah'ın selamıyla karşılamış.

Venezuela'daki temasları hakkında ayrıntılı bilgi veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız
Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in kendisine ve heyet üyelerine gösterdiği sıcak ilgiden övgüyle bahsetti.

Bakan Yıldız, Chavez'in Türkiye'ye gelmeyi de düşündüğünü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan ''arasının fakirlerle iyi olmasından dolayı'' hayranlıkla bahsettiğini anlattı.

Bakan Yıldız, Chavez'in ''kendisinin bir çiftçi çocuğu olduğunu hiçbir zaman unutmadığını, bunun için her zaman halkıyla birlikte olduğunu, halkının yüzde 60'ının fakir olduğunu, Türkiye'nin dinamizmini takdirle izlediğini, Başbakan Erdoğan'ı fakirlerle arası çok iyi olduğu için çok sevdiğini'' anlattığını aktardı.

Yıldız, Chavez'in kendilerini ''Selamünaleyküm'' diyerek karşılayıp, görüşme sırasında da duvarlardaki kurşun izlerini göstererek, zamanında bu saraya kurşun sıkanlar arasında kendisinin de olduğunu anlattığını söyledi., Yıldız buna karşılık kendisinin de ''Sarayı kurşunlarken birgün burada oturacağınızı düşünmüş müydünüz?'' diye sorduğunu ve Chavez'den ''Ben Allah'a inanıyorum, çünkü Allah ne istiyorsa o olur, ben burada halkım için oturuyorum'' yanıtını aldığını belirtti.