Ermenistan Dışişleri Bakanı Eduard Nalbantyan, Ankara"nın Türk-Ermeni sınırının açılmasını Karabağ sorununun çözümüne bağlamasının iki süreçte de sıkıntı yaratabileceğini söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın Türkiye"nin Karabağ sorununda uzlaşma sağlanmadan sınırı açmasının olanaksız olduğunu söylemesine tepki gösteren Nalbantyan, “Karabağ"ın Türk-Ermeni ilişkilerinin normalleştirilmesi çerçevesi içinde ele alınmasına karşı çıktığımızı Türk tarafı iyi biliyor. Bu konuları birbirine bağlama çabaları iki süreçte de sorun yaratabilir. Diyalog sürecini ön koşullar olmadan başlattık ve karşılıklı uzlaşmayla protokolleri imzalama aşamasına geldik” dedi.
Ermeni Bakan, Karabağ sorununa çözüm arayan uluslararası arabulucuların da Türk-Ermeni ilişkilerinin normalleştirilmesinin koşullara bağlanmasına karşı çıktığını söyledi.

Hainlikle suçlanıyor
Nalbantyan ayrıca, “Eğer Türk yöneticiler Osmanlı İmparatorluğu"ndaki soykırımı tanımıyorsa hiç olmazsa soykırımdan kurtulanlara ve çocuklarına saygı göstersin” dedi.
Gelecek ay ortasında imzalanması beklenen Türk-Ermeni protokolleriyle ilgili olarak aşırı milliyetçi Ermeniler tarafından “hain”likle suçlanan Nalbantyan, yakınlaşma sürecinde uzun süredir ilk kez sert bir açıklama yapıyor. - milliyet