“İrtica ile Mücadele Eylem Planı" adlı belgeye ilişkin iddianame kabul edildi. Belgenin altında imzası olduğu iddia edilen Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek hakkında oy çokluğu ile yakalama kararı çıkarıldı. İlk duruşma 28 Haziran"da Silivri Cezaevi"nde yapılacak.

İSTEK Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Bedrettin Dalan, Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek"in de aralarında olduğu 7 sanıklı iddianame İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi"nce kabul edildi. Davanın sanıklarından Albay Dursun Çiçek hakkında oy çokluğu yakalama kararı çıkarıldı. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, “yakalama kararı"na muhalefet etti. Mahkeme Başkanı ayrıca tutuklu sanıklar Serdar Öztürk, Deniz Yıldırım ve Ufuk Akkaya"nın tahliyesini de istedi. Ancak üye hakimler Sedat Sami Haşıloğlı ve Hasan Hüseyin Özese"nin kararıyla 3 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

İLK DURUŞMA 28 HAZİRAN"DA SİLİVRİ"DE

Mahkeme ilk duruşmayı 28 Haziran"da Silivri Cezaevi"ndeki duruşma salonunda yapacak.

Mahkeme, müştekiler AKP adına Milletvekili İdris Naim Şahin, Hasan Hüseyin Tanrıverdi, Süleyman Küçüksucu, Ali Aydın, Mustafa Coşkun"ın ilk duruşmaya çağırmadı. Müştekiler daha sonraki celselere katılabilecek.

AK PARTİ MÜŞKETİ

İddianamede, bir numarada Bedrettin Dalan iki numarada ise Dursun Çiçek yer alıyor. İddianamede Avukat Serdar Öztürk, Ufuk Akkaya, Mehmet Deniz Yıldırım, İlhami Ümit Handan, Özel Yılmaz da sanık olarak bulunuyor. İddianamede AK Parti adına Milletvekili İdris Naim Şahin, Hasan Hüseyin Tanrıverdi, Süleyman Küçüksucu, Ali Aydın, Mustafa Coşkun müşteki olarak yer alıyor.

82 EK KLASÖR

İstanbul Cumhuriyet Savcıları Ercan Şafak, Fikret Seçen, Murat Yönder ve Zekeriya Öz tarafından hazırlanan 184 sayfalık iddianamenin 82 adet ek klasörü bulunuyor.

BAŞBAKAN "MAĞDUR" OLARAK YER ALDI

İddianamede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan mağdur olarak yer alırken Ahmet Türk, HAsip Kaplan, Aysel Tuğluk müşteki olarak yer aldı. UYAP sisteminde Emekli Orgeneral Şener Eruygur"un eşi Mukaddes Eruygur da tanık olarak yer aldı.

19 ŞÜPHELİ HAKKINDA TAKİPSİZLİK VERİLDİ

Savcılar, şüpheliler Yakup Kürşat Yılmaz, Hülya metin, Coşkun Umur, Ahmet Hicri Dincerol, Barış Dalan, Yaşar Öz, Zuhal Azeri, Ersin Bal, Ali Kalkancı, Selami Hüner, Turgut Büyükdağ, Özkan Bektaş, Yalçın Tanfer, Erhan Göksel, İlknur Uzer, Seyhan Fındıkçı, Füsun Çağırgan, Cengiz Can Erol ve Teoman Alili hakkında dava açılmasına gerek olmadığına karar verdi.

Milliyet