Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TÜMSİAD toplantısında yaptığı konuşmada Şengal ve Karaçok bombardımanlarının devam edebileceğine yönelik mesaj verdi: “Bir gece ansızın gelebiliriz.” Erdoğan, “Bu milletle oyun olmaz. Herkes bunu öğrenecek. Vakti saati geldiğinde ne yaptığımızı herkes görecek” şeklinde konuştu.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

EN ÖNEMLİ MERKEZLERİNİ VURDUK: (Sincar ve Karaçok dağlarında düzenlenen operasyonlarını değerlendirirken) En önemli merkezlerini oralarda vurduk. Bu milletle oyun oynanmaz, herkes bunu öğrenecek. Vakti, saati geldiğinde ne yaptığımızı herkes görecek. Bir gece ansızın gelebiliriz.

ŞİMDİ HEDEF MÜNBİÇ: DEAŞ terör örgütüyle bizden başka ciddi şekilde mücadele eden başka bir ülke yoktur. Kimse bana anlatmasın. Bakın şu anda sınırlarımızın ötesinde Cerablus’ta, Rai’de, El Bab’da 3 bini aşkın DEAŞ’lı etkisiz hale getirildi. Şimdi hedef Mümbiç. Ve diyoruz ki “ABD’nin başını çektiği koalisyon güçleriyle beraber biz Rakka operasyonunu yaparız” ama ABD’li dostlara da diyoruz ki, “Gelin, yanınıza terör örgütü almayın”. Bir terör örgütü, diğer terör örgütüyle temizlenmez.

ELİMİZDE BELGELER VAR: Terör örgütlerinin iyisi kötüsü olmaz. Bunların hepsi kötü. Elimizde belgeler var. Bugün burada da bahsediyorum. 16’sında Trump ile görüştüğümüzde hep belgeleri önlerine koyacağım. Koskoca ABD, bu kadar koalisyon güçleri ve Türkiye… El ele verelim, biz Rakka’yı DEAŞ’a mezar ederiz ya. Bunlar kendilerine kaçacak delik arar. Aynı şekilde Musul, buralarda da bu mücadeleyi sürdürelim. Bunları Irak’ta kendi hallerine bırakacak olursak, sürekli kurban vermeye devam ederiz. İşte Tel Afer, işte Sincar. Baktık olmuyor, Sincar’a bir operasyon, öbür tarafa bir operasyon, yüzlerce teröristi orada hallettik. ”