Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) 18. Olağan Genel Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla başladı. 
Dış Ticaret Kompleksi'nde gerçekleşen genel kurulda, saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.  Başbakan Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Genel Kurul'un yapılacağı Dış Ticaret Kompleksi'ne gelişinde TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından karşılandı.  Genel Kurul'un yapıldığı salona önce Kemal Kılıçdaroğlu, ardından da Başbakan Erdoğan giriş yaptı. Başbakan Erdoğan'ı oturduğu yerden kalkarak karşılayan Kılıçdaroğlu, Erdoğan ile el sıkıştı. Erdoğan ve Kılıçdaroğlu, 12 Haziran seçimlerinin ardından ilk kez TİM Genel Kurulu'nda bir araya geldi.  Başbakan Erdoğan ile Kılıçdaroğlu en son Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 66. Genel Kurul toplantısında karşılaşmışlardı.  Salonun dar olması nedeniyle katılımcıların bir kısmı da Genel Kurulu salon dışına kurulan dev ekrandan izledi.
 YAŞANANLAR GÖSTERDİ REFORMA İHTİYAÇ VAR'
Konuşmasında yeni anayasaya vurgu yapan Erdoğan şunları söyledi: "'Bugünlerde yaşanan tartışmalar da bir kez daha göstermiştir ki Türkiye, yeni bir anayasaya, yasalarında da çok ciddi bir reforma artık her zamankinden daha fazla ihtiyaç duymaktadır.  Muhalefete, STK'lara ve medyaya sesleniyorum. Gelin ön şartsız olarak özgürce konuşalım, tartışalım. Herkese çağrıda bulunuyorum. Gelin en geniş uzlaşmayla yeni anayasayı hazırlayalım. Türkiye olarak en temel sorunlarımızdan biri olan anayasamızı tamamen kendi irademizle, sivil kuruluşlar eliyle yapabileceğimizi dosta düşmana gösterelim. Kaportası yamulmuş, motoru tekleyen bu arabayı bırakalım ve sıfır kilometre yepyeni bir araçla yolumuza devam edelim. Kendi ihtiyaçlarımıza göre oluşturacağımız anayasayla nasıl bir atılım göstereceğimizi ben size bırakıyorum."
KILIÇDAROĞLU KIZDI
Başbakan Erdoğan daha sonra açılışa katılacağı gerekçesiyle salondan ayrıldı. Erdoğan'dan sonra kürsüye gelen Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın bu hareketine "Ana muhalefet liderini dinlemeden gitmek hangi demokraside var' diyerek tepki gösterdi. (Radikal.com.tr, aa)