Büyük Bayanlar kategorisinde yarışan Binnaz Uslu ise 26.57 ile Avrupa ikincisi oldu.

Portekiz'de yapılan organizasyonda bugün yarışan Erdoğan, 23 Yaş Altı kategorisinde 20.08'lik derecesiyle birinci gelerek altın madalyaya uzandı. Erdoğan'ı 20.17 ile 2. sıradan takip eden İspanyol atlet Cristina Jordan gümüş, 20.28 ile 3. sıradan takip eden İngiliz Emma Pallant ise bronz madalya aldı.

Büyük Bayanlar kategorisinde yarışan Binnaz Uslu ise 26.57 ile Avrupa ikincisi oldu. Bu kategoride 26.52 ile Portekizli Jessica Augusto birinci, 26.59 ile de yine Portekizli Dulce Felix üçüncü sırayı elde etti.

AA muhabirinin görüştüğü Meryem Erdoğan'ın antrenörü Öznur Dursun, bu sonucun Erdoğan için henüz bir başlangıç olduğunu belirterek, ''Meryem henüz 20 yaşında. Büyüklerde 5. olmuştu. Kendi kategorisinde de 23 yaşındaki atletlerle yarışmasına rağmen çok iyi fark atarak şampiyon oldu. Son turda 2 eli de havadaydı ve seyircileri selamlayarak koştu. Bu da onun ne kadar rahat bir yarış çıkardığını gösterir'' dedi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne teşekkür eden dursun, ''Bizi gerçekten çok desteklediler. Başarımızda emekleri var. Herkese çok teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Binnaz Uslu'nun 2 yıl sakatlıkla boğuştuktan sonra aldığı Avrupa ikinciliğinin de çok büyük bir sürpriz olduğunu dile getiren Dursun, ''Binnaz gerçekten büyük bir başarı elde etti. Çok güzel bir sürpriz yaptı. Kendisini tebrik ediyorum'' ifadelerini kullandı.

Bu arada, Tuğba Karakaya, Esma Aydemir, Elif Karabulut, Yağmur Tarhan ve Gamze Bulut'tan oluşan Genç Milli Takım, kategorilerinde 99 puan toplayarak Avrupa 4'üncüsü oldu.