MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan'ın 'bize 'kafatasçı, ırkçı', bugün 'ülkücü kardeşlerim.' Böyle bir münafık siyaset, nereden tutacağız bilemiyorum' dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ''Zannediyorum Sayın Başbakan bu arada bir anket yaptı, baktı ki pabuç pahalı, millet tepkisini dile getirmeye başlıyor, U dönüşü yapma ihtiyacı içerisinde oldu'' dedi.

Vural, düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Erdoğan'ın ''yeni giymeye başladığı gömlek hakkında'' görüşleri aktarmak istediğini ifade etti. ''Özerklik'' tartışmalarıyla ilgili Başbakan'ın önce sustuğunu, dün grup toplantısında konuştuğunu ifade eden Vural, ''Dünkü sözlerinde samimiyse bu konulardaki tepkilerini neden bunlar gündeme geldiği zaman ifade etmedi'' dedi.

Oktay Vural, ''Zannediyorum Sayın Başbakan bu arada bir anket yaptı, baktı ki pabuç pahalı, millet tepkisini dile getirmeye başlıyor, anketlerde bu gidişat karşısında milletin tepkisi yüksek, u dönüşü yapma ihtiyacı içerisinde oldu'' diye konuştu.

Başbakan'ı ''koltuk korkusunun sardığını'' öne süren Vural, ''Beyefendinin derdi seçim, bu ülkenin bölünmesi değil. PKK terör örgütüyle yapılan pazarlıkların hepsi seçimlere dönüktür'' dedi.

''PKK ile yapılan müzakerelerin amacının, millete kurşun sıkanların hesap vermesini temin etmek, terörü bitirmek değil, PKK ile birlikte olup MHP üzerinde tezgah yapmak'' ifadelerini kullanan Vural, şunları kaydetti:

''Başbakan Erdoğan'ın hangi siyaset anlayışına, hangi kimliğine biz 'gerçek Recep Tayyip Erdoğan' diyeceğiz. Dün milli görüşçü ondan sonra AB'ci, dün '36 etnik grup' bugün 'biz bir milletiz'. Dün 'bu mesele bizim meselemizdir', bugün 'bu meseleyi yabancılar bizim üzerimize atıyor.' Ne zaman ne yaptığını bilemeyen bir Başbakan. Dün bize 'kafatasçı, ırkçı', bugün 'ülkücü kardeşlerim.' Böyle bir münafık siyaset, nereden tutacağız bilemiyorum. Nerede hangi gömleği, elbiseyi giyecek bilemiyoruz. Her zaman her konuyu istismar etmeye yönelik, sürekli dönen bir Başbakan ama mızrak çuvala sığmıyor. Bugün artık Başbakan kendini inkar eder duruma düşmüştür. Kim düşürüyor; seçim korkusu, MHP korkusu.''

-''BAŞ CERRAH OLMUŞ''-

Başbakan Erdoğan'ın ''Bu millet üzerinde ameliyat yaptırtmayız'' dediğini aktaran Vural, ''Çünkü kendisi baş cerrah olmuş. Eline neşteri almış beyefendi, milleti tarihinden kopartan bir siyaset anlayışı...'' ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın dün grup toplantısında ''Kürdistan meselesi, düşmanlar tarafından çıkarıldı'' dediğini, Meclis kürsüsünde de ''Ben bir Başbakan olarak Kürt sorununu savunuyorum'' dediğini belirten Vural, ''Bir de Mehmet Akif üzerinden siyaset üretiyor, O'nu kullanıyor, istismar ediyor'' dedi.

Bir kongreye ilişkin video izleten Vural, ''İstiklal Marşı'nın okunmadığı yerde AKP'nin genel başkan yardımcısı saygı duruşunda bulunuyor. O marşta 'Kürdistan daima inancımız' deniliyor, bu marş eşliğinde saygı duruşunda bulunuyorsun sonra da gelip Mehmet Akif'i konuşuyorsun'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın ''İstiklal Marşı'nı kim yazdı, Arnavut yazdı'' dediğini hatırlatan Oktay Vural, ''O, bir millete ait olma şuuruna sahip olan milli bir şairdi. Akif kendisini, bu vatanda yaşayan herkesi, Türk milletinin şemsiyesi altında değerlendirmiş geniş ufuklu bir aydındır. Böyle geniş ufuklu bir aydını kalkıp senin 36 etnik gruplu 'Türkiyelilik' safsatana malzeme yapıyorsun'' dedi.

Akif'in ''Türk milletinin şerefli bir evladı' olduğunu belirten Vural, ''Sayın Başbakan eline almış neşteri Akif'i bile Türk milletinden kopartacak bir takım girişimlerde bulunuyor'' diye konuştu.

-''KILAVUZUNU DEĞİŞTİR''-

Başbakan Erdoğan'ın AK Parti Gençlik Kolları Toplantısında, İstiklal Marşı'nın son kıtasındaki ''olsun artık'' bölümünü okumadığını belirten Vural, ''Bunları Hüseyin Çelik mi yazıyor bilmiyorum; Çelik ise 'kılavuzunu değiştir' diyorum. Sayın Başbakan'ın belagati güzel, ezberi de kuvvetli maşallah ama madem İstiklal Marşı'nı okuyorsun da düzgün okumak lazım. Camdan mı okudun, ezbere mi okudun? İstiklal Marşımızın son dizesi böyle değil Sayın Başbakan'' dedi. Vural, şunları söyledi:

''Bu seçimlerde Sayın Başbakan oynadığı oyunların farkına varan milletimizi yeniden aldatıp kandırmak için yeni kreasyonlarıyla podyuma çıkmaya hazırlanıyor. Akif'den ne okursan oku, ne yaparsan yap, senin yaptıkların Akif'in düşüncelerine, milli mücadeleye aykırı işler. Artık AKP'den kurtuluş dönemi başlamıştır Sayın Başbakan, ne kadar Mehmet Akif okursan oku, millet seni anladı.''

Vural, Eski Maliye Bakanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Kemal Unakıtan'ın ''siyaseti bırakma kararıyla'' ilgili bir soruya ''Herhalde epeyce un akıtmıştır'' karşılığını verdi. Vural, ''(Babalar gibi satarım) zihniyetinin temsilcisi olarak bu milletin değirmeninde delikler bırakanların hesabını sormaya kararlıyız'' diye konuştu.

Vural, basın toplantısında Başbakan Erdoğan'ın konuşmalarıyla ilgili videolar da izletti.

AA