Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , kritik ABD ziyareti sonrasında Türkiye'ye dönen Ahmet Davutoğlu'nu temasları hakkında bilgi almak için Kısıklı'daki konutunda kendisini kabul etti. Washinnton'dan dün 15.30'da İstanbul'a gelen Davutoğlu saat 17.15'te Erdoğan'ın konutuna giriş yaptı.
Başbakan Erdoğan ve Davutoğlu görüşmesinde de Suriye sorunundaki son gelişmeler ve Suriye konusundaki senaryoların ele alındığı öğrenildi. Görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Herhangi bir açıklama yapılmadı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu , ABD 'den ayrılmadan önce ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile ikili görüşmesinin tamamına yakınında Suriye sorununu ele almıştı.
Bakan Davutoğlu Washington'ı ziyareti sırasında, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton , ABD Savunma Bakanı Leon Panetta ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Thomas Donilon ile görüşmüştü. Kongre'de de çeşitli temaslarda bulunan Davutoğlu, Washington'da ayrıca, çeşitli düşünce kuruluşları temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya gelmişti.

Davutoğlu Clinton görüşmesinde Clinton, "Hem Davutoğlu hem ben, Suriye'deki krize çözüm yolunda çok aktif rol oynayacağız. Suriye'deki rejime, şiddet kampanyasına son vermesi için diplomatik baskıları yoğunlaştıracağız" dedi. Davutoğlu da, "Suriye'de insani trajedi devam ederken sessiz kalamayız. Şu anda diplomatik ve insani adımlar üzerinde konuşuyoruz, ancak umarım diğer senaryolar için planlara gerek kalmaz" diye görüş belirtmişti.