Ege Maden İhracatçıları Birliği"nin Genel Kurulu"nda mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Erdinç tek aday olarak girdiği seçimde 162 oyla tekrar başkanlığa seçildi. Genel Kurul Toplantısı"na kısa süre önce İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanlığı"na seçilen Mehmet Özer"de katıldı ve dostluk mesajları verdi.
Ege Maden İhracatçıları Birliği Genel Kurulu"nda tek aday olarak seçime giren mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Erdinç tekrar başkanlığa seçildi. Ege Maden İhracatçıları Birliği"nin Genel Kurul Toplantısı"nda kısa süre önce İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı"na seçilen Mehmet Özer"de katıldı. Özer, İstanbul ve Ege Maden İhracatçı Birlikleri"nin bundan sonraki süreçte kavganın değil, işbirliğinin tarafları olacağını, geçmişte sektörde yaşanan ayrılıkların, tartışmaların ve kavgaların artık geride kaldığını vurguladı.
Türkiye"de madencilik sektöründe kurulu iki ihracatçı birliğinin bundan sonra her konuda işbirliğine gideceğini ve ortak toplantılar düzenleyeceklerini anlatan Özer, “Bu işbirliğini bir adım öteye götürmek istiyoruz. Geçtiğimiz yıllarda İZFAŞ tarafından organize edilen ve bu sene İstanbul Maden İhracatçıları Birliği"nin organizasyonunu üstlendiği Verona MARMOMACC Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı"nın Türkiye Milli Katılım Organizasyonunu Ege Maden İhracatçıları Birliği ile birlikte düzenlemek için EMİB Yönetimine teklif getireceğiz” diye konuştu.
Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Arslan Erdinç ise, “Ülke ekonomimize sektörümüzün çok büyük katkısı var. Ekonomimize muazzam bir girdi sağlıyor. Bir çok sektörde 50 bin ila 70 bin dolar para yatırarak, bir kişi çalıştırabiliyorsunuz. Bizim sektörde ise 7 bin dolarlık yatırımla bir kişi çalıştırabiliyorsunuz. Dİğer sektörlerden 10 kat fazla istihdam sağlayabiliyoruz. Hep birlikte sektörümüzü daha ileriye götürmek için çalışıyoruz. Yılbaşından bu yana çok güzel gelişmeler yaşanıyor. Doğaltaşlarımıza yönelik taleplerde artışlar kaydediliyor. 2010 yılı için doğaltaşta 1.5 milyar dolar, tüm madenlerle 3 milyar doları kesinlikle geçeriz” dedi.

“FUAR KAVGASI TAMAMEN YOK OLACAK”
Bir gazetecinin İzmir"de yapılan dünyanın en büyük 2. Doğaltaş fuarı olarak gösterilen Marble fuarı ve İMMİB"in İstanbul"da düzenlediği doğaltaş fuarı nedeniyle yaşanan "fuar kavgasının son bulup bulamayacağı" yönündeki soruya Özer, “Fuar kavgası tamamen yok olacak. Toplantılarımızda bunu kesinlikle çözeceğiz” dedi.
İzmir Marble fuarının önemine dikkat çeken Özer, şunları söyledi: “Marble Türkiye"nin en eski mermer fuarıdır. Bu fuarın kıymet ve değerini tüm sektördeki arkadaşlar bilir. Bunu yanlış düşünerek "İzmir-İstanbul kavgası" şekline getirmenin hiçbir anlamı yoktur. Marble oturmuş bir fuardır. Dünyaca tanınmış bir fuardır. Bizim bu fuardan vazgeçmemiz mümkün değil. Bizim itiraz ettiğimiz noktalar binaların ve çadırların durumu. Çadırların oluşu… Yani hepimizin temennisi, yer konusunun bir an önce çözülmesidir. Yeni fuar alanı konusunu hallettiğimiz zaman İzmir Fuarı"nın bizim başımızın üstünde yeri var.”
Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Erdinç'in tek aday olarak girdiği seçimlerde 165 üye oy kullandı. Arslan Erdinç, 162 oyla tekrar başkan seçilirken, yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Erdinç, Şuayp Demirel, İbrahim Alimoğlu, Mehmet Yunus Şahin, Faik Tokatlıoğlu, Candan Özlütürk, Rudi Erol Berberoğlu, Mehmet Ali Çoban, Murat Küçüker, Himmet Ünal, Mehmet Çelikkol. -iha