Bilindiği gibi, AK Parti’li Erdem, geçtiğimiz hafta Pınarbaşı mevkisinde atıl vaziyette bulunan Olimpik Yüzme Havuzu’nun yenilenebilmesi için gerekli olan ‘Koruma Amaçlı İmar Planının tamamlanması için Aydın Belediyesi’ni göreve davet etmişti. Erdem’in arından açıklama yapan Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise belediyenin gerekli çalışmayı yaptığını ancak projenin Aydın Anıtlar Kurulu tarafından kabul edilmediğini beyan etmişti.
Aydın Belediyesi tarafından hazırlanan Koruma Amaçlı İmar Planının Anıtlar Kurulu tarafından reddedilmesiyle çalışmaların sonlandırılmasının doğru olmadığını savunan Mehmet Erdem, bu konuda çok fazla şikayet aldıklarını ve mağdur durumda olan birçok kişi bulunduğunu söyledi. Bu planın hazırlanmaması nedeniyle insanların inşaat yapamadığına işaret eden Erdem, “Aydın’ın kuzey aksını ilgilendiren bu sorun 10 yıllardır gündemde. İçişleri Bakanlığı Koruma Amaçlı İmar Planı 10 yıldır hazırlanamadığı için Aydın Belediyesi hakkında soruşturma açılmasına izin verdi. Anıtlar Kurulu sizin çalışmanızı kabul etmiyorsa onların kabul edeceği şekilde bir çalışma yapmalısınız. Planları hazırlarken oradaki tarihi eserleri görmezden gelirseniz tabiî ki geri çevrilir. 2 katlı bir tarihi eserin yanına 5-6 katlı bina için imar istemek doğru değil. Buradaki tarihi doku asla göz ardı edilemez” dedi.
“TELFERİK İÇİN ACİL ÇÖZÜM BULUNDU”
Aydın Belediyesi’ni yıllardır devam eden soruna mutlaka bir çözüm bulması gerektiğine değinen Erdem, “Belediye olarak çözüm üretmek zorundasınız. ‘Anıtlar Kurulu geri çevirdi’ diyerek topu Kurulun üzerine atmak olmaz. Mutlaka vatandaşın talep ettiği şekilde bir çözüm bulunmalı. Aynı bölgede daha önce teleferik kuruldu. Teleferik için nasıl kısa sürede çözüm bulunduysa Olimpik Yüzme Havuzu ve diğer vatandaşların sorununa da çözüm bulunabilir. Teleferik nasıl kurulduysa, yüzme havuzu da yapılır. Bu sorunun çözülmemesi ihtimaline karşı Aydın Valiliği zaten başka bir yerde arsa bulunması için çalışmalara başladı. Ancak bizim derdimiz hem yüzme havuzu hem de halkın sorunun çözülmesi. Bu sağlanırsa hem mevcut yüzme havuzundaki mezbelelik ortam ortadan kaybolacak hem de vatandaşın yıllardır devam eden sorunu çözülecek”