Ziraat Odası’nın konuyla ilgili çözüm önerilerini de değerlendirdiklerini belirten Erdem, pamuk üreticisinin kredi sorununu çözdüklerini bildirdi. 
Ekim ayında meydana gelen aşırı yağışlardan olumsuz etkilen pamuk üreticisinin sorunlarına çözüm bulmak amacıyla yürütülen çalışmalar devam ediyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, “Ziraat Bankası, pamuk üreticisinin kredi borcunu ana parayı ödemeden faizi ödeyerek kredi yenilenmesi talebini kabul etti” dedi. Pamuk üreticisinin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini ve Ziraat Odası Başkanlarıyla istişare içerisinde olduklarını belirten Mehmet Erdem, “Ziraat Odası Başkanlarımız ile konuyu istişare ediyoruz ve çözüm önerilerini dikkatle değerlendiriyoruz. Çiftçilerimizin, Ziraat Bankası’ndan aldıkları sübvanseli yani yüzde 5 faizli kredilerin ödenmesinde ana parayı ödemeden sadece faizi ödeyip krediyi yenileme istekleri olmuştur ki bu istek borçların ertelenmesi uygulaması değildir. Fakat ifade edilirken borçların ertelenmesi diye söylenmektedir. Ziraat Bankası, şu anda kredisinin ödeme günü geldiğinde kredisini ödeyen çiftçilerimize bir veya iki günde kredisini yenilemektedir.Yani ana paranın bankada kalma süresi bir veya iki gün olmaktadır. Ziraat Bankası ile yaptığımız görüşmeler sonucu ana parayı yatırmadan sadece faizini yatırmak suretiyle kredinin yenilenmesi için Bakanlar Kurulu Kararı gerektiği sonucuna varılmıştır.Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü, pamuk üreticilerimizin sorunlarını iletmemiz ve çözüm isteğimiz üzerine;ana parayı ödemeden sadece faizi ödeyerek kredi yenilenmesi işlemini sübvanseli faizle değil normal faiz üzerinden yapma kararı aldı.Bu işlem BDDK kuralları çerçevesinde gerçekleştirildi” dedi. 
CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar'ın, konuyla ilgili meclise kanun teklifi vermesini de eleştiren Mehmet Erdem şunları söyledi; “Milletvekili arkadaşımız kanunun içeriği konusunda bizimle istişaresi olmadı ve diyalog kurmadı.Kanun teklifi vermek işin kolay yönüdür. Önemli olan ilgili devlet kurumları ve parti grup başkan vekilleri ile görüş alışverişinde bulunularak sonuç alınacak bir mutabakatla kanun teklifi verilmesidir.Çiftçilerimize karşı 'ben kanun teklifi verdim.' demek için kanun teklifi vermek işin kolaycılığıdır ve tipik tribünlere oynamaktır. Türkiye'de birçok yerde aşırı yağışlar veya çeşitli sebeplerle çok çeşitli ürünlerde kayıplar olmuş olabilir.Bunu elbette en iyi şekilde ilgili bakanlıklar takip etmektedir. Sadece bir yöreye veya bir bölgeye mahsus kanun çıkarma teklifi tüm ülkeyi göz ardı etmek demektir.Çıkaracağımız kanun tüm ülkeyi göz önüne alınarak değerlendirilecektir.
Tüm bunlar göz önünde bulundurularak istişareyle hazırlanacak bir kanun teklifini destekleriz”