Muhtarlar özlük haklarından ve köy tüzel kişiliğine ait borçlarda uygulamadan şikayetçi olurken, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, özellikle özlük hakları ile ilgili sorunun çözülmesi için çalışacaklarını söyledi.
Aydın'ın büyükşehir olacak 13 il arasında olduğunu ve Büyükşehir olmanın ciddi avantaj olduğunu belirten AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın'ın büyük şehir olması ile il genelindeki yatırım ve hizmet olanaklarının daha da artacağını söyledi.
Büyükşehirlerde vergi gelirlerinin yüzde 5'lik kısmının belediyelere aktarıldığını belirten AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, "Bu kapsamda da Aydın'a İller Bankası'ndan gelecek olan pay da 3-4 kat artacaktır. Ayrıca köylerimizde de hizmet ve yaşam standardı artacak" diyerek köy muhtarlarının Büyükşehir için hazırlıklı olmalarını tavsiye etti.
Toplantının açılışında merkeze bağlı 56 köyün muhtarı adına konuşan Aydın Muhtarlar Derneği Başkanı ve Kardeşköy Muhtarı Bayram Er, "Muhtarlar olarak en büyük sıkıntılarımızdan biri özlük haklarımız. Bekçisinin ödenmeyen Sigorta priminden dolayı evine arabasına haciz gelen muhtarlarımız var. Bu biz muhtarlar için ciddi sıkıntı. Sizlerden bu konularda yasal düzenleme yapılması yönünde yardımlarınızı bekliyoruz" dedi.
Yaklaşık 2 saat süren toplantıda muhtarlar köylerin sorun ve sıkıntıları ile ilgili tek tek taleplerini ilettiler.
Toplantıya Milletvekili Mehmet Erdem'in yanı sıra Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten, İl ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyleri katıldı.
20120222ay520197_01.jpg