Erdem “Anayasa Mahkemesine yaptığı müracaatları mütemadiyen tekrar eden ve yukarıda bahsi geçen yasal düzenlemelerin “talan ve rant” adına yapıldığını iddia eden CHP, 12 Haziran 2011 Genel Seçimleri öncesinde “2B barışı projesi” ni gündeme getirerek kendi kendine gülünç duruma düşmüştür” dedi. 
AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem konuyla ilgili açıklamasında “AK Partinin 9 yıldan bu yana hayata geçirmek istediği ancak CHP’nin anlaşılamaz bir muhalefet anlayışıyla her seferinde sekteye uğrattığı halkımızca “2B” olarak bilinen yasal düzenleme, başta 6831 sayılı Orman Kanunu’nun 2. maddesinin B bendi olmak üzere çeşitli maddelerini değiştirmeye yönelik mevzuatı içermektedir. 31.08.1956 tarihinde kabul edilen 6831 sayılı Orman Kanunu’nun vatandaşın konuyla ilgili sıkıntı ve ihtiyaçlarına cevap veremediği gibi yasayla alakalı kangrenleşen sorunlar olduğunu görebilen AK Parti, 2003 yılında 47 yaşında olan kanun üzerinde bazı yeni düzenlemeler yapılması kararını almıştır. Bu kararı hayata geçirmek üzere 6831 sayılı kanununda yapılması gereken değişiklikler belirlenmiş ve AK Parti Grubunun yoğun çabalarıyla TBMM gündemine getirilen 4999 sayılı “Orman Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” TBMM’nce görüşülerek kabul edilmiştir. Yasa 05.11.2003 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Ancak bu yasa önce dönemin Cumhurbaşkanı Sn. Ahmet Necdet Sezer tarafından “veto” edilmiş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce yeniden ve aynen kabul edilince de Anayasa Mahkemesi’ne taşınmıştır. Sayın Sezer’i bu “mücadelede” yalnız bırakmayan Anamuhalefet (Cumhuriyet Halk) Partisi de TBMM Grubu adına Grup Başkanvekilleri Ali Topuz, Kemal Anadol, Haluk Koç vasıtasıyla Anayasa Mahkemesi’ne müracaat ederek yasanın birçok maddesinin iptalini istemişler ve yüksek mahkeme bu talepleri olumlu karşılayarak iptal kararı vermiştir” dedi. 
Bunun üzerine AK Parti’nin çalışmalarına devam ederek 2009 yılında konuyu 2. kez TBMM Genel Kurul gündemine taşıdığını hatırlatan AK parti Aydın Milletvekili Adayı Mehmet Erdem açıklamasının devamında “6831 sayılı Orman ve 3402 sayılı Kadastro yasalarında değişiklik yapan, 5831 sayılı Tapu Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kabul edilmiş 15.01.2009 tarih ve 27123 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. 5831 sayılı kanun da diğer birçok kanunda olduğu gibi CHP’nin klasikleşen tavrıyla karşı karşıya kalarak “yürürlüğü durdurma ve iptal” istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne götürülmüştür ve henüz karara bağlanmamıştır. Tüm bu gelişmeler süregelirken Anayasa Mahkemesine yaptığı müracaatları mütemadiyen tekrar eden ve yukarıda bahsi geçen yasal düzenlemelerin “talan ve rant” adına yapıldığını iddia eden CHP, 12 Haziran 2011 Genel Seçimleri öncesinde ‘2B barışı projesi’ni gündeme getirmiştir. Bu “proje” yi gündeme getiren CHP defalarca Anayasa Mahkemesi’ne götürerek iptalini istediği yasal düzenlemeleri bu kez kendisinin yapacağını vaat ederek gülünç duruma düşmüştür. Bunun adı en nazik ifadeyle milleti kandırmaktır. Bizzat Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla başlatılan “2B” çalışmaları hızla devam edecektir. Yüzde 5 mertebesinde olan orman kadastrosu miktarını yüzde 95’lere ulaştıran AK Parti’nin yapmaya çalıştığı düzenlemelerin çoğunu “kopyala-yapıştır” yöntemiyle alan CHP’yi ve “2B barışı projesi” ni milletimize havale ediyoruz” ifadelerine yer verdi.