Aydın'ın Germencik ilçesine bağlı Mursallı beldesinde bir incir bahçesini ziyaret eden Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl tarım sektöründe verimli bir yıl olacağını, özellikle incir, pamuk, zeytin, kestane başta olmak üzere üreticilerin kaliteli ürünler ürettikleri takdirde fiyat konusunda çekinmemeleri gerektiğini belirtti. 
     Üreticilerin hakkını alacağını kaydeden Erdem, şöyle konuştu: 
     ''Üreticilerimizin çok istediği incir ve yemeklik zeytinde destekleme primi isteyenler için ben de Tarım Komisyonu üyesi olarak gereken girişimleri yaptım. Bunu çıkarmaya çalışıyoruz. Çıkardığımız takdirde üreticimiz emeğinin karşılığını fazlasıyla almış olacak. Türkiye'nin her tarafında yetişen ürünler için destek isteniyor. 
     Bu yıl incir üreticilerinin yılı olacak. Özellikle Aydın ve çevresinde kaliteli ve rekoltenin de yüksek olduğu bir yıl olacağına üreticinin de hak ettiği fiyatı alacağına inanıyorum.'' 
     
     -PAMUKÇUNUN DURUMU- 
     
     Erdem, geçen yıl pamuk üreticileri için iyi bir yıl geçtiğini, iyi fiyatlarla pamukların satıldığını ifade ederek, ''Şu an fiyatlar biraz düşük gözüküyor. Ama bu yıl da pamuğun yine güzel para edeceğinden kimsenin kuşkusu olmasın. Buna bağlı yemeklik zeytin, zeytin yağı, kestane üreticilerinin de iyi para kazanacaklarından kuşkuları olmasın. Yeter ki kaliteli doğal ürünler üretsinler. Fiyattan korkmasınlar. Bölgemiz tarım bölgesi bizde üreticilerimiz için çiftçilerimiz için elimizden geleni yapıyoruz. Ve yapmaya devam edeceğiz'' dedi. 
     Türkiye'nin tarım ülkesi konumundan hiç bir zaman çıkmayacağını, tarımın ülkenin geleceği acısından çok önemli bir sektör olduğunu vurgulayan Erdem, ''Tarımı büyütmeden, güçlendirmeden, ülkemizin güçlenmesi, büyümesi mümkün değildir. Tarımdan vazgeçmemiz asla mümkün değildir. Tarımsal ürünlerimizin çok daha kaliteli, verimli üretilmesi konusunda üzerimize düşen görevi yapmaya çalışıyoruz. Bölgemizde her türlü ürün yetişiyor. Çiftçilerimizin yüzünün gülmesi, ürünlerin bereketli ve bol olması bizimde yüzümüzün gülmesine vesile olur''diye konuştu.