THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY Başkan Vekili Cemal Şanlı ve THY Uçuş İşletmeden Sorumlu Başpilot ve Genel Müdür Yardımcısı Asaf Bora’yı İstanbul’dan Çıldır Havaalanı’na getiren THY’na ait TC-TJG adlı C 510 Mustang tipi 4 kişilik yolcu uçağı bu sabah saat 11.30 sıralarında Aydın’a inmişti. Özel izinle havaalanına inen uçakların haricinde 55 yıl sonra Çıldır Havaalanına inen ilk sivil uçak; Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, İl Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, AK Parti Aydın Milletvekili adayı Semiha Öyüş, Köşk Belediye Başkanı Rifat Kadri Kılınç, Umurlu Belediye Başkanı Rıza Posacı, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulisi Akşit, Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Aydın Akyüzlü, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı ve sivil toplum kuruluşları üyelerinden oluşan kalabalık bir grup ile Çıldır Havaalanı’nın arazisini bağışlayan Çıldır ailesinin mirasçılarından Şevki Çıldır tarafından karşılanmıştı.
Havayolu ile geldiği Aydın’da törenle karşılanan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, havaalanının ilk etapta Uçuş Akademisi olarak faaliyete açılmasının planlandığını belirtmişti.
Gelinen son nokta ile yıllardır atıl bekleyen Çıldır Havalanının aktif hale geleceğini belirten AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, “Aydın'ın 55 yıllık hayali olan Çıldır Havaalanı’nın sivil havacılığa açılması projesinde ilk adım dün atıldı. Daha önce de Çine Barajının bitirilmesi yönünde üstün gayret ve çaba göstererek ilimize kazandırılması konusunda üzerimize düşeni yapmıştık. Şimdi de Çıldır Havaalanını ilimize kazandırmak için aylardır üzerinde çalıştığı projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.