Spor yorumcusu Ercan Saatçi serbest bırakıldı. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın talimatıyla haberler yaptığı iddiasını kabul etmeyen Saatçi, Fenerbahçelilik güdüsüyle koruma yazıları olduğunu söyledi.
 
Saatçi, öğleden sonra geldiği Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde Savcı Mehmet Berk tarafından sorgulandı. Şüpheli sıfatıyla ifadesinin alındığı belirtilen Saatçi, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.
 
Adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Saatçi, şüpheli sıfatıyla ifade verdiğini söyledi. Savcının bilgisine başvurduğunu ifade eden Saatçi, “Telefon konuşmalarında ismimin geçtiği konularla ilgili sorular sordu. Aziz ağabey ile Şekip Mosturoğlu ile telefon görüşmelerimizi sordu. Camianın içinden biri, Fenerbahçeli biri olarak zaten yıllardır görüştüğümüzü söyledim.” dedi.
 
Aziz Yıldırım’ın haber yaptırdığı gazeteciler olduğu ve kendisinin de bu gazeteciler arasında yer aldığı iddiaları hatılatılan Saatçi, “Yok öyle bir şey. Basında öyle şeyler çıkıyor ama kesinlikle ben Aziz beyin talimatı, böyle bir şeyi kabul etmem. Kimse patronum dışında bana talimat veremez. Bunu daha önce de söyledim. Fenerbahçelilik güdüsüyle yaptığım koruma yazıları vardır. Ama kimsenin talimatıyla yoktur. Zaten öyle bir yazışma da tape de yok.” cevabını verdi.
 
Mağdur olduğu bir konu olup olmadığı sorulan Saatçi, “Benim mağdur olduğum bir taraf yok. Sadece Fenerbahçeli olarak mağdurum. Bu konuda yargıya da yardımcı olmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı. CİHAN