Çerçioğlu, elektrik ve doğalgaz zammıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, bu zamların sanayicileri olumsuz etkileyeceğini belirtti.
Her zammın sanayici üzerinde zincirleme etki yaparak ihracat ve istihdamı düşürüp enflasyonu yükselttiğine dikkat çeken Çerçioğlu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
''Evsel ve ticarette kullanılan elektrik ile sanayide kullanılan elektrik tüketim oranlarının birbirine çok yakın olması göz ardı edilmemelidir. Çünkü her zam sanayici üzerinde zincirleme etki yaparak ihracat ve istihdamı düşürüp, enflasyonu da yükseltmektedir. Rekabet gücü azalan, dışa bağımlılığı artan bir Türk sanayisi ayakta duramaz. Bu uygulamanın artısı eksisi düşünülmezse yolun sonu aydınlık değildir.
Yılın ikinci yarısından itibaren halen tartışılan Yeni Türk Ticaret Kanunu ve TBMM gündeminde bulunan Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı ile yatıp kalkan sanayicinin bir de neredeyse en pahalı enerji ile üretim yapıp, istihdam sağlayıp ve ihracat ile cari açığın kapatılmasındaki tek aktör olarak görev alması durumu dikkate alınmadan yapılan bu uygulamalar ile pek çok sanayicimizin milli hedef kabul ettiğimiz 2023'ü değil 2013'ü dahi çıkaramayacağını düşünüyorum.''