Elif Erbakan, o dönem babasının tanka çıkması halinde medyanın "Erbakan tanka zarar verdi" diye yazacağını savundu.

28 Şubat'ın üzerinden 15 yıl geçti. 27 Şubat 2011'de vefat eden Erbakan, yakın tarihin önemli siyasetçileri arasında yer alıyor. İşte onun kızı Saadet Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Zeynep Erbakan, Habertürk'ten Kutlu Esendemir'e konuştu.

"TANKA ZARAR VERDİ" DİYE YAZARLARDI

Gazeteci Fikret Bila'nın "Erbakan tankların üstüne çıktı da medya yazmadı mı?" eleştirisine Erbakan şu karşılığı verdi:

"Kişileri hedef alarak konuşmayı doğru bulmuyorum. Bizim siyasi anlayışımız kişilerle değil zihniyetlerle ilgilidir. Herkes görüşünü söyleyebilir. Ama milletimiz o dönem verilen brifingleri hâlâ unutmadı. Ayrıca medyanın birçok önemli ismi de daha sonra, 28 Şubat'ta nasıl yönlendirildiklerini kendileri itiraf ettiler. Ama şimdi düşünüyorum da, herhalde tankın üzerine çıksaydı, o zaman da, "Erbakan tanka zarar verdi" diye yazarlardı. O dönem maalesef medyanın yaklaşımı böyleydi."

ÜÇ BEŞ CUNTACIDAN BÜTÜN ASKER SUÇLANAMAZ

Yine Esendemir'in "Türkiye Ergenekon ve Balyoz davalarını konuşuyor. Babanızın askerlere karşı öfkesi var mıydı?" sorusuna Erbakan, "Babam, "Nasıl üç-beş öğretmenin yaptığı yanlıştan dolayı bütün Milli Eğitim'i suçlayamazsak, üç-beş cuntacının yaptığından dolayı bütün askeri suçlayamayız" derdi. Hatta bir keresinde bir yabancı gazeteci, "28 Şubat'ta size yapılanlardan dolayı kırgın mısınız? Onların cezalandırılmasını ister miydiniz?" diye sormuştu. Babam da, "Hayır, cezalandırılmalarını değil, eğitilmelerini isterim' demişti. "Onlar Milli Görüş'ü bilmedikleri için böyle yapıyorlar. Bilseler böyle yapmazlar" diye cevap vermişti." diye cevap verdi.