Denktaş, 20 Temmuz 1974'teki Kıbrıs Barış Harekâtı'nın yıldönümü sebebiyle KKTC'ye giden DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'i kabul etti.

Misafirlerini Lefkoşa'daki çalışma ofisinde ağırlayan Denktaş, eski Başbakan ve DSP lideri Bülent Ecevit'in Kıbrıs Barış Harekâtı'nın kahramanlarından biri olduğunu söyledi. Dönemin başbakan yardımcısı Necmettin Erbakan'ın ise bugün ev hapsinde olmasına üzüldüklerini ifade eden Denktaş, "Erbakan'ın yaşı hayli ilerlemiş durumda. Ümit ederiz Kıbrıs konusunda yapmış olduğu hizmetler için dahi olsa Sayın Cumhurbaşkanı belki af yetkisini kullanır. Böylelikle bu günü onunla birlikte kutlamış oluruz. Bunu söylemeyi bir kadirşinaslık biliyorum." diye konuştu. Temmuz 1974'te Kıbrıs'ta gelişmelerin kötüye gitmesi üzerine Başkaban Bülent Ecevit bazı görüşmeler için Londra'ya gitmişti.. Başbakan Yardımcısı Necmettin Erbakan ise Ecevit'i beklemeden Genelkurmay Başkanı'na Kıbrıs Barış Harekâtı'nı başlatma emrini vermişti.

'Kıbrıs Barış Harekâtı'nın kahramanlarından' Ecevit'in kurduğu partinin genel başkanı olduğunu dile getiren Zeki Sezer de, "Bu harekâtın diğer kahramanını (Denktaş) ziyaret etmekten büyük mutluluk duyuyorum." dedi. Zor bir süreçten geçildiğini ifade eden Sezer, Kıbrıs'ın, Türkiye ve Doğu Akdeniz'in güvenliği, bölgenin huzuru açısından son derece önemli olduğunu söyledi.