DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, canlı yayında Demokrat Parti geleneğinden gelip Ergenekon'a destek verenlere ateş püskürürken, Demirel'e de ağır bir gönderme yaptı.27 Mart 2009 09:41

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleylan Soylu, TV 8"de Erkan Tan'la Başkentten programına konuk oldu. Soylu, Demokrat Parti geleneğinden geldiklerini söyleyip de partisine sahip çıkmayanlara yönelik zehir zemberek açıklamalar yaptı. Soylu, Ergenekon'a destek çıkan eski tüfeklere de ateş püskürdü.

Soylu, "Bu partide Başbakanlık, cumhurbaşkanlığı yapmış tüm insanlara şunu söylemek istiyorum. 80 küsür yaşında hasta hasta SP mitingine giden Erbakan"ın gösterdiği çabayı göstermesini isterdim. Genel başkanlık, başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı yapmış büyüklerimizden, “Demokrat Partiye sahip çıkın” demelerini bekliyordum" diyerek sitemini ifade etti.

Soylu sözlerini "Ben 15 aydır bu ülkeyi karış karış dolaştım. Eğer sırf Ak Parti"ye karşı olsun diye Adnan Menderes"i, Fatin Rüştü Zorlu"yu asan zihniyete destek veren dava arkadaşlarıma hakkımı helal etmiyorum” dedi.

Seçimde başarı sayacakları bir rakama ulaşamamaları durumda görevden çekilebileceğini de ifade eden Soylu, "Keçiören'de DP adayı bizi destekliyor" diyen Melih Gökçek'in tutumunu da eleştirdi.

Seçim gecesi Bursa'da olacağını da belirten Soylu, "Bursa'da çok iddialıyız. Aydın'da 5 farkla kazanacağız. Birçok yerde seçimi kazanacağız. Anketçiler doğruyu söylemiyor. Bunu hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.


Haber 7