İzmir'in Bergama ilçesinde refüje çarptıktan sonra devrilen otomobilde yaşamını yitiren Özel Kuşadası Hastanesinin sahibi Serdar Eranıl (55) ile doktor eşi Esma Eranıl (57) için önce sahibi oldukları özel hastane önünde tören düzenlendi. Törene, akrabalarının yanı sıra aralarında Kuşadası Belediye Başkanı M.Esat Altungün ve Kuşadası Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur"un da aralarında bulunduğu çok sayıda seveni ve çalışma arkadaşları katıldı.
Törene katılan Eranıl çiftinin akrabaları, yakınları ve meslektaşlarının gözyaşlarına tutamadığı görüldü. Buradaki törenin ardından Eranıl çiftinin cenazeleri, Kaleiçi Camisine getirildi. Kılınan namazın ardından Eranıl çiftinin cenazeleri, toprağa verilecekleri İzmir'in Örnekköy semtindeki Doğançay Mezarlığına götürüldü.
Kuşadası'ndaki tek özel hastanenin sahibi olan ve müteahhitlik de yapan Serdar Eranıl'ın ilçedeki bir çok binanın inşaatını yaptığı, öldükten sonra eşiyle birlikte İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki çiftliğinin bahçesine gömülmeyi istedikleri, ancak yakınlarının defin için izin alamaması nedeniyle Doğançay Mezarlığında toprağa verilecekleri öğrenildi.
Bilindiği gibi Çanakkale'den İzmir yönüne giden Serdar Eranıl'ın kullandığı 35 HHV 18 plakalı cip, mıcır ve yoldaki çukurdan kaçarken Kaynarca mevkiinde refüje çarparak devrilmiş, kazada Serdar Eranıl ve eşi Esma Eranıl hayatını kaybetmiş aynı araçta bulunan torunları Kaan Yeter ise yaralanmıştı. Emniyet kemeri takmadıkları belirtilen çiftten Esma Eranıl'ın boynunun kırılması sonucu olay yerinde, Serdar Eranıl'ın ise kaldırıldığı Bergama Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti. Aynı araçta bulunan Eranıl çiftinin torunları Kaan Yeter'in ise kaza sırasında cipten fırladığı ve kazadan bir süre sonra olay yerinde duran diğer sürücüler tarafından yol kenarında tesadüfen bulunarak Bergama Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı.
Yakınları, Serdar-Esma Eranıl çiftinin yanlarına 5 yaşındaki torunları Kaan Yeter'i de alarak bir toplantıya katılmak için Çanakkale'nin Bozcaada ilçesine gittiklerini, dönüş yolunda trafik kazası geçirdiklerini söyledi. Eranıl çiftinin cenaze törenine katılan sevenleri ve meslek arkadaşları ise Serdar Eranıl"ın mesleğine aşık iyi bir işadamı olduğunu belirterek Eranıl çiftini zamansız bir şekilde kaybettiklerini söylediler.