Sinema yönetmeni Yüksel Aksu'nun yeni filmi ''Entel Köy''de, Aydın'ın Didim ilçesindeki yaşayan İngilizler de rol alacak.
Çeşitli festivallerde ödül kazanan ''Dondurmam Gaymak'' filminin yönetmeni Yüksel Aksu'nun ''Entel Köy'' filmi için Didim'de yaşayan İngilizler arasında oyuncu seçmesi yapıldı.
Didim'deki bir kafeteryada yapılan seçmelerde İngilizler, oyunculuk yeteneklerini sergiledi.
Filmin rol dağılımı sorumlusu Ahu Gül Ürük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, filmin senaryosu gereği köye turist olarak gelen grubu canlandıracak oyuncuları Didim'deki İngilizler arasından seçeceklerini kaydetti.
Ürük, Didim'de yaşayan İngilizlerin, film projesine çok olumlu baktıklarını ifade ederek, ''Hem onlar için hem de bizler için hoş bir çalıma olacak'' dedi.
Filmin çekimlerine 18 Nisanda başlanması ve 21 Mayısta tamamlanması planlanıyor.
Yüksel Aksu'nun ''Dondurmam Gaymak'' adlı filmi 25. İstanbul Film Festivali Jüri Özel Ödülü, 13. Altın Koza Film Festivali Jüri Özel, En İyi Erkek Oyuncu ve Halk ödülleri, 4. Newyork Queens Uluslararası Film Festivali En İyi Yönetmen, En İyi Komedi Filmi ödülleri ile ABD'de düzenlenen HBO Komedi Filmleri Festivali'nde En İyi Yabancı Film, 2. İsmail Dümbüllü Ödülleri'nde En İyi Film ödüllerini kazanmış ve 79. Akademi Ödülleri'nde (Oscar) Türkiye'den en iyi yabancı flm dalında aday adayı gösterilmişti.