Medair şirketinden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterde, düştüğü yeri tespit için bir cihaz bulunmadığını bildirdi.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri Kahramanmaraş'tan Yozgat'a götürürken Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesi ile Göksun ilçesi arasında düştüğü tahmin edilen helikopterin ait olduğu Medair şirketinin kaptan pilotlarından Ali İbanoğlu, helikopterde, düştüğü yeri tespit için bir cihaz bulunmadığını bildirdi.

Esas Hava Taşımacılık Turizm ve Ticaret AŞ'ye ait Medair şirketinin kaptan pilotlarından İbanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, helikopterin tam olarak nerede düştüğünü bilmediklerini, yerinin tespiti için ise ne kendilerinde ne de helikopterde sinyal gönderen bir cihaz bulunmadığını söyledi.

Şirketin bir başka yetkilisi ise helikopterin bulunabilmesi için ellerinde imkan olmadığını, bu nedenle herhangi bir çalışma yapamadıklarını dile getirdi.

Yetkili, helikopterin düştüğü haberini televizyonlardan öğrendiklerini, bunun ardından cep telefonuyla kaptan pilot Kaya İstektepe'ye ulaşmaya çalıştıklarını, ancak başarılı olamadıklarını kaydetti.


HABER 7