ÇORUM'da 35 yaşındaki Orhan Y., eşine tacizde bulunan ve ilişkiye girmek isteyen eniştesini baltayla öldürdü. Orhan Y. daha sonra 155 Polis İmdat İhbar hattını arayarak, "Eniştemi öldürdüm, gelin beni alın" diyerek kendisini ihbar etti.

KENDİSİNİ İHBAR ETTİ

Olay dün akşam Ulukavak Mahallesi'nde yaşandı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde inşaat işçisi olarak çalışan evli ve üç çocuk babası Orhan Y. iddiaya göre kız kardeşinin kocası olan eniştesi 39 yaşındaki Hüseyin U.'nun, 31 yaşındaki eşi Gülcan Y.'ye sarkıntılıkta bulunup, taciz ettiği ve zorla ilişkiye girmek istediğini öğrenmesi üzerine memleketi Çorum'a geldi. Gülcan Y., Hüseyin U.'yu telefonla arayarak Çamdeğirmeni Sokak'taki evine davet etti. Hüseyin U., eve geldiği anda kömürlükteki baltayı alan Orhan Y., eniştesinin kafasına baltanın keskin olmayan tarafı ile vurdu. Kanlar içerisinde yere yığılan enişte olay yerinde hayatını kaybetti. Daha sonra da 155 Polis İmdat'ı arayak "Ben eniştemi öldürdüm. Olay yerinde bekliyorum. Gelin beni alın" diyerek ihbarda bulundu. Polis, eve geldiğinde korkunç manzara ile karşılaştı. Orhan Y. ve eşi Gülcan Y. gözaltına aldı.

BALTAYLA ÖLDÜRDÜM

Polisteki ifadesinde eşinin kendisini arayarak eniştesi Hüseyin U.'nun kendisini taciz ettiğini ve ilişkiye girmek istediğini söylediğini belirten Orhan Y., "Kıbrıs'tan Çorum'a geldim. Eşim, eniştemi çağırdı. Bende içeri girer girmez baltayla kafasına vurarak öldürdüm" dedi. Gülcan Y. ise, eşinin eniştesinin kendisine sarkıntılık ettiğini, tacizde bulunup ilişki teklif ettiğini söyledi. Orhan Y., "kasten adam öldürme" eşi Gülcan Y. ise "adam öldürmeye iştirak" suçundan gözaltına alındı. Konuyla ilgili soruşturma sürüyor. - DHA