GEÇTİĞİMİZ pazartesi akşamı, Doğan Yayın Holding CEO"su Mehmet Ali Yalçındağ"ın evinde biraraya gelen 3 büyük kulübün başkanının buluşması, F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım"ın G.Saray Başkanı Adnan Polat"a yaptığı “Arda"yı bize ver, pazartesi günü hesabınıza hemen 15 milyon Euro"yu yatıralım” şeklindeki teklifin gölgesinde kaldı.. Spor medyası bu teklifi hafta boyunca enine boyuna tartıştı..

ARDA KONUŞMUYOR

ARDA, teklifi kendisine ileten futbol şubesi sorumlusu Haldun Üstünel"e “Beni F.Bahçe"ye götürecek para birimi henüz icat olmadı” yanıtını verdi.. Ancak kapalı devre gerçekleşen bu konuşmanın ardından, Arda medya önünde net ve resmi bir mesaj vermekten kaçındı.. Beşiktaş formasını giydikten 1 hafta sonra “Herkes bir gün F.Bahçeli olacak” şapkasını takan Mehmet Topuz"u gördükten sonra, Arda"nın Topuz"dan daha gerçekçi davrandığını düşünebiliriz..

DÜN akşam İstanbul Atatürk Havalimanı"nın CIP Salonu, bu transfer teklifinin devamına sahne oldu.. Tatil için Fethiye"ye uçacak olan Adnan Polat ile Ankara"ya gidecek olan Aziz Yıldırım, CIP"de karşılaştılar.. Yıldırım hemen Arda konusunu tekrar açtı:

“BAŞKAN, ben sana yaptığım teklifte ciddiyim.. Arda"yı F.Bahçe"ye mutlaka transfer etmek istiyorum..”

POLAT kaçamak cevaplarla “Arda da istemiyor” diyecek oldu, Yıldırım “Sana söyledim.. 10 dakika başbaşa kalırsak, Arda"yı ikna ederim.. Orasını düşünme, yeter ki sen "evet" de..”

SERVET"E Mİ BAĞLI?

POLAT çekingen bir tavır sergilerken, yakın çevresinden sızan haberler bu çekingenliğin nedenini açıklıyor:

“MAALESEF Servet Çetin"in Marsilya"ya transferi suya düştü, oradan gelmesi beklenen 8 milyon Euro buharlaştı. G.Saray nakit akışını sağlayabilmek için Arda"nın satışına onay vermek zorunda kalabilir..”

YALÇINDAĞ"IN evindeki yemeğin öncesinde gerçekleşen bir Kulüpler Birliği toplantısında da Polat"a “Arda"yı istiyorum” teklifi yapan Aziz Yıldırım, bu transferde ne kadar kararlı olduğunu Polat"ın uçağına gitmesinden sonra CIP"de karşılaştığı Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli"nin yanında da tekrarladı..

YILDIRIM çevresindekilere Arda"yı ne kadar istediğini anlatırken yanına gelen eski teknik direktörü Denizli"ye dönerek “Bakın Mustafa Hoca geldi.. Ona sorun, çünkü beraber çalıştık, o beni çok iyi tanır.. Kafama koyduğum oyuncuyu mutlaka alırım.. Arda"yı da eninde sonunda alacağım” ifadelerini kullandı..

PEKİ bu görüşmeler nasıl gerçekleşti? Bir düğüne katılacak Aziz Yıldırım"ın TK 136 sayılı Ankara uçağı 17.00 yerine 18.05, Adnan Polat"ın TK 126 sayılı Dalaman uçağı 17.20 yerine 17.55, Mustafa Denizli"nin TK 334 sayılı İzmir uçağı da saat 18.00"de kalkınca, devlerin buluşması THY sayesinde gerçekleşmiş oldu..