Said Nursi’nin adına düzenlenen bir hafta ile anılmasını memnuniyetle karşıladıklarını ve 2015 yılının Said Nursi Yılı olarak ilan edilmesine desteklediklerini kaydeden Polat, “Said Nursi yaşamı ve eserleri ile bugüne kadar dini ve beşeri hayatta ışık olduğu gibi bundan sonra da globalleşen dünyada insanlığa ışık tutacağına inanıyorum” dedi.
Bediüzzaman Said Nursi, ölümümün 52’nci yıl dönümünde Bediüzzaman’ı Anma ve Anlama Platformu öncülüğünde Bursa’da düzenlenen bir dizi faaliyetle anılmasını takdirle takip ettiklerini kaydeden DP Aydın İl Eski Başkanlarından Engin Polat, “Bir demokrat olarak adına düzenlenen bir hafta ile Bediüzzaman Said Nursi’nin anılmasını, ülkenin demokratik geleceği bakımından da çok anlamlı buluyorum. Vakti zamanında kıymetini bilemediğimiz bu değerli insanın eserleri bugün dünyanın pek çok yerinde değerlendirilmektedir. Ölümünden yarım asır sonra da olsa ülkemizde Said Nursi’nin daha iyi anlaşılması için gerçekleştirilen bu etkinlikleri destekliyoruz. Bediüzzaman Said Nursi'nin hayatı, fikirleri ve yaptıkları gerçekten muhteşemdir. Bugün bir çok ileri medeniyetin üzerinde durduğu ve İslamiyet’in büyük önem verdiği kardeşlik duygularının geliştirilmesi için ömrü boyunca büyük mücadeleler veren Said Nursi’nin genç nesillere tanıtılmasını önemsiyoruz” diye konuştu.
Said Nursi’nin 'Ekmeksiz yaşarım, fakat hürriyetsiz yaşayamam' sözünün de Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı gibi çok önemli bir mirasa sahip Anadolu İnsanı’na ayrı bir mesaj verdiğini kaydeden Polat, “Artık dar düşüncelerden kurtulup, her şeyi ölçüsü içinde tartışıp değerlendirebilmeliyiz. Bu nedenle en önemli değerlerimiz olan kanaat önderlerimizin gençlerimize tanıtılması gerektiğini düşünüyorum” dedi. 

 

Aydınpost'u Twitter'dan takip etmek için tıklayın!