Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş, Dernek Başkan Yardımcısı Sabri Ece ve İl Genel Meclis Üyesi M. Cahit Kaya 8 yıldır yatalak olan Ayfer Kurdu"yu (71) evini ziyaret ederek; dernek tarafından temin edilen akülü tekerlekli sandalyesi hediye etti.

Kurdu"nun durumunu İl Genel Meclis Üyesi Cahit Kaya"dan öğrendiklerini ifade eden Dernek Başkanı Bedri Altıntaş, “Derneğimizin imkânlarıyla Ayfer Bey"e akülü tekerlekli sandalye bağışladık. Derneğimizin kısıtlı imkânlarıyla engellilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Akülü araba 3 bin TL mal oldu. Umarım Ayfer Bey bundan sonra daha rahat sokağa çıkma ve gezme imkânı bulur” dedi.

Sandalye için dernek yöneticilerine teşekkür eden Ayfer Kurdu"nun eşi Perihan Kurdu da, çok mutlu olduklarını belirterek, “Biz yıllardır bir akülü tekerlekli araba istiyorduk. Buna vesile olan Cahit Bey"e ve Bedri Bey"e teşekkür ediyorum. Eşimi bundan sonra rahata sokağa çıkarabileceğim. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
İl Genel Meclis Üyesi M. Cahit Kaya ise, “Dernek Başkanımız sağ olsun destek sağladı ve derneğin olanaklarıyla akülü araba tahsis edildi. Umarım bundan sonra daha güzel şekilde yaşamını sürdürecek” ifadelerini kullandı.

GEÇEN YIL SÖZ VERİLEN YARDIMLARI BEKLİYORUZ

Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş, 2008 yılında yapılan Engelliler gecesinde derneğe katlı vereceğini açıklayan kişilerden verdikleri sözleri tutmasını da isteyerek, “Bu gecede bize söz veren bazı odalarımız ve sivil toplum örgütleri dile getirdikleri yardımları verdiler ama vermeyen işadamları da var. Biz bu kişilerden verdikleri sözleri tutmasını istiyoruz. Bugün bir engelli vatandaşımıza yardım etti. Bu sayının daha da artması için bu kişilerin sözlerini tutmaları önemli” şeklinde konuştu./iha