Saruhanlı'da yaşayan yüzde 65 ortopedik engelli İbrahim Uysun'a (26), gezmek için gittiği Manisa merkezde otomobilini, engelliler için ayrılmış park yerine bıraktığı için 144 lira para cezası uygulandı.

Kas kasılması ve kemik gelişmezliğinden dolayı el ve ayaklarını tam olarak kullanamayan Uysun, engelli aracı olarak düzenlemiş ve ruhsatına işli olarak plakasında ''engelli'' işareti bulunan otomobiliyle Manisa il merkezinde başına gelen olayı anlattı.

Gezmek için gittiği Manisa'da otomobilini Mustafa Kemal Paşa Caddesi'ndeki bir banka şubesinin önündeki özürlü aracı park yerine bıraktığını anlatan Uysun, yarım saat sonra geri geldiğinde aracının camının üzerinde ceza makbuzu gördüğünü ifade etti.

Ceza makbuzunda, ''özürlü aracı park yerine otomobilini park ettiği'' gerekçesiyle 144 lira cezai işlem uygulandığının belirtildiğini kaydeden Uysun, şunları söyledi: ''Engelli araçları için ayrılan park yerine aracımı park ettiğim için para cezası kesilmiş. Makbuzda aracımın fotoğrafının çekildiği ve bilgisayar sorgusunun yapıldığı da belirtilmiş. Plakasında 'engelli' işareti bulunan, engelli bir insan üzerine kayıtlı olduğu resmi kayıtlarda görülebilen otomobile bu sebepten dolayı nasıl ceza yazılıyor, anlamış değilim. Burada cezayı yazan memurun plakayı incelemeden ve bilgisayar sorgusu yapmadan ceza uyguladığı anlaşılıyor. Özürlü bir insana yapılan bu saygısızlığı kınıyorum.''

Söz konusu ceza olayını görüşmek için ilgili emniyet müdürlüğünü telefonla aradığını ancak muhatap bulamadığını belirten Uysun, cezanın iptali için Manisa Sulh Ceza Mahkemesi'ne dava dilekçesi verdiğini kaydetti.